Izvor:
17.09.2017 u 17:36
0

OVDE SVI GREŠIMO: Saznajte kada je pravo vreme da koristite dezodorans! (foto)

Antiperspiranti za razliku od dezodoransa deluju tako da blokiraju znojne žlezde i na taj način smanjuju znojenje i rešavaju problem neugodnog mirisa.

Nanošenje dezodoransa ili antiperspiranta za većinu je deo jutarnje higijene, ali verovatno se nikada niste zapitali da li to radite na pravilan način.

Stručnjaci su otkrili kako je najbolje nanositi antiperspirant, u koje doba dana i u kojoj količini.

Antiperspiranti za razliku od dezodoransa deluju tako da blokiraju znojne žlezde i tako smanjuju znojenje i rešavaju problem neugodnog mirisa.

To se događa zahvaljujući hemikalijama u antiperspirantima poput aluminijskih soli, međutim, neka istraživanja dokazala su da ti sastojci mogu biti i štetni za ljudsko zdravlje.

Ali danas se mogu naći i oni koji ne sadrže aluminijumske soli, a jednako su efikasni.

Ako baš ne možete bez antiperspiranta dobro je da znate kako da ga pravilno koristiti i u kojoj količini. Dobra je vest da ga zapravo možete koristiti mnogo ređe nego što to činite.

– Kvalitetan antiperspirant dovoljno je naneti dva puta dnevno i on će biti delotvoran čitavog dana – tvrdi doktorka Harper.

– Antiperspirant je najbolje da nanesete uveče, a ne ujutru, kako većina nas radi – dalje objašnjava doktorka

Pre nego što nanesete antiperspirant koža treba da bude potpuno suva. Takođe, najbolje je da ga nanesete uveče, pre spavanja, kako bi bilo delotvornije.

Ako ujutru imate tragove antiperspiranta ispod pazuha, slobodno ih isperite vodom i sapunom.

Dr Harper otkriva u kojoj količini treba da nanosite antiperspirant.

– Svaki pazuh namažite u dva poteza gore i dva poteza dole – izjavila je doktorka.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter