Izvor:
10.10.2017 u 17:16
0

MAJONEZ ČINI ČUDA: Probajte ga i uverite se sami!

Dok se konzumiranje majoneza zbog velikog procenta masnoća ne preporučuje u velikim količinama, ovaj mnogima omiljeni dodatak u sendvičima i salatama svoju efikasnost otkriva u brojnim situacijama u domaćinstvu. Osim toga, majonez može da zameni i nekoliko proizvoda iz kozmetičke torbice.

1. Žvakaću gumu iz kose lako možete da uklonite majonezom. Zapetljani čvor obilno namažite majonezom i ostavite 2-3 minuta dok njegov masni sastav ne prodre do vlasi i potom nežno gustim češljem uklonite žvaku.

2. Pre manikira prste umočite u posudicu sa majonezom, pa ih zadržite oko pet minuta kako bi nokti i zanoktice omekšali.

3. Mrlje i šare od pastelnih bojica na zidovima majonez uklanja za samo pet minuta. Na svaku mrlju nanesite majonez u tankom sloju, sačekajte da odstoji i prebrišite suvom čistom krpom.

4. Nalepnice sa metalnih, drvenih ili plastičnih površina moguće je bez vidljivih oštećenja ukloniti pomoću majoneza. Postupak je jednostavan – majonez obilno premažite preko nalepnice pri čemu će masnoća da opusti lepak nakon čega je dovoljno da krpom pređete preko površine.

5. Majonez uspešno uklanja i odbija prašinu sa listova sobnih biljki. Suvu krpu umočite u majonez i prebrišite svaki list. Na ovaj način postići ćete sjaj, a istovremeno sprečićete taloženje prašine na listovima barem neko vreme.

6. Vaške i gnjide iz kose je moguće ukloniti obilnim premazom majoneza. Pre spavanja na teme nanesite majonez i dobro umasirajte, kosu prekrijte kapom za tuširanje, ostavite preko noći i ujutro temeljno isperite, pa mokru kosu raščešljajte gustim češljem.

7. Mrlje od čaša na drvenom stolu ukloniće premaz majoneza. Dve do tri kašike majoneza nanesite na mekanu krpu ili papirni ubrus i premažite mesto na stolu gde su se pojavile mrlje. Lagano prstima utapkajte i pritisnite krpu na površinu stola. Ostavite da deluje 15 minuta ili duže ako je potrebno. Obrišite višak majoneza i površinu usjajite krpom.

8. Sastav majoneza je hranljiv za nokte, sprečava nastanak zanoktica i ubrzava njihovo zaceljivanje. Barem tri puta nedeljno na ruke nanesite majonez, sačekajte da koža upije i ruke isperite jabukovim sirćetom kako bi neutralizovali miris majoneza.

9. Pukotine koje nastaju na drvenom nameštaju je nemoguće izbeći. Kako biste rešili ovaj problem, rupe ispunite majonezom i ostavite da odstoje najmanje dva dana, pa ih potom očistite običnom krpom. Kombinacija ulja i proteina nahraniće i naduti drvo i na taj način zatvoriće sve pukotine.

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter