Izvor:
21.10.2017 u 22:55
0

TRIK S ČAŠOM VODE: Otkriva kvalitet vaše kose!

Radi se o jednostavnom načinu provere kvaliteta dlake, a tu su i saveti kako poboljšati taj kvalitet hranjivim maskama iz kućne radinosti.

Uzmite vrh pramena kose u ruku te ga potopite u čaši vode. Ako dlake kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako dlake kose tonu u dubinu čaše, vaša kosa je u stanju “visokog oštećenja”, odnosno slaba i lomljiva te neotporna na spoljne uticaje.

Razlog zašto dlake tonu u vodu je taj što voda prodire kroz spoljni sloj vlasi što dovodi do toga da se kosa pod uticajem vode ukovrdža, gubi sjaj ili boja brže bledi.

Kako poboljšati kvalitet kose?

Na sreću, priroda nudi niz rešenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljajte otprilike pola šolje meda pomešane s dve čajne kašikice maslinovog ulja na čistu, vlažnu kosu.

Ostavite da stoji 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. U ovu smesu možete dodati i žumanjak ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Protiv ispadanja

  • 5 kašika ulja jojobe
  • 3 kapi ulja ružmarina
  • 3 kapi ulja paprene metvice

Kosu pokvasite toplom vodom, nanesite mešavinu ulja te ostavite na glavi pola sata

Maska od meda za sve tipove kose

Pomešajte 1/2 šolje meda i 4 kašike maslinova ulja.

Prelijte mešavinu u plastičnu flašu s čepom.

Pre svake upotrebe lagano protresite smesu, te je ravnomerno nanesite i umasirajte u kosu i teme.

Stavite plastičnu kapu za tuširanje te ostavite da deluje do sat vremena.

Potom šamponirajte i isperite kosu.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: najboljamamanasvetu.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter