Izvor:
21.10.2017 u 23:42
0

ISPRAVITE GREŠKE: Sedam pogrešnih koraka u ravnanju kose koje možete izbeći!

Mnoge žene obožavaju imati glatku, sjajnu, ravnu kosu, što je lako postići uz pomoć uređaja za ravnanje, popularne “pegle“. No, pritom je lako i oštetiti kosu, a nakon toga više nije jednostavno popraviti vlasi.

1. Peglate vlažnu kosu

Prelazite li “peglom“ preko mokre kose, u vlasima se stvaraju mehurići zbog kojih one pucaju. Šteta je najvidljivija na ispucalim vrhovima te u pojačanoj lomljivosti kose. Ako nemate vremena potpuno osušiti kosu prije peglanja, barem je nakratko prosušite fenom. Tako ćete morati manje koristiti “peglu“, pa je manja i verovatnost oštećenja kose.

2. Ravnate kosu svaki dan

Svakoga jutra ranije ustajete, samo da biste stigli izravnati kosu. Sada ona izgleda lepo, no s vremenom bi se mogla pretvoriti u “slamu“. Ne peglajte je svaki dan, što zasta nije ni potrebno, jer ravan izgled najčešće se može zadržati 2-3 dana.

Za duži učinak, povremeno (ali samo povremeno!) možete umesto običnog pranja koristiti suvi šampon. Ostatke praha iz kose ispušite fenom, kojem se i inače daje prednost nad “peglom“ kad je reč o očuvanju kvalitete kose.

3. Ravnate kosu koja je već previše tretirana

Često je već pre peglanja kosa umorna od drugh tretmana: čestog menjanja boje, korišćenja previše proizvoda za stilizovanje… Ako je kosa hemijski oštećena ili je već bila izložena velikoj toplini, pustite je da se neko vreme oporavi pre nego započnete s “peglanjem“.

4. Stavljate uređaj na previsoku temperaturu

Šta je uređaj topliji, brže i lakše ćete izravnati kosu? Ipak nemojte podleći iskušenju jer ćete tako izazvati i veću štetu. Pridržavajte se uputstva o korišćenju uređaja gde je tačno navedeno na kojoj temperaturi i koliko dugo smete peglati.

5. Koristite pogrešan tip uređaja

Zavisno o materijalu koji prekriva hvataljke, na tržištu se nude “pegle“ od turmalina, keramike ili titanija. Turmalin se preporučuje kao dobro rešenje za većinu tipova kose i navodno izaziva najmanju štettu. No, ako imate deblju kosu, možda će vam bolje odgovarati “pegla“ od titanija koji omogućuje brži prenos topline, a time i brže i bolje rezultate. Keramičke “pegle“ lako klize po kosi te brzo daju ujednačenu toplinu.

6. Ne koristite sredstvo za zaštitu od topline

Kao što koristite sredstvo za zaštitu od sunca da biste zaštitili kožu od UV zraka, tako biste trebali koristiti i sredstvo za zaštitu kose od topline uređaja za stilizovanje. Bilo da peglate ili sušite kosu, pre toga nanesite termalnu zaštitu (najpraktičniji su preparati u obliku spreja).

7. Pogrešno ste odabrali šampon i regenerator

Mnogi proizvodi za pranje kose sadrže sulfate koji je isušuju. Koristite li “peglu“ i(li) fen, trebali biste birati šampone i regeneratore bez sulfata.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Instagram/jagodajevtic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter