Izvor:
24.10.2017 u 19:22
0

BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Zbog ovih grešaka se sve žene kaju posle 45. godine!

Tema o kojoj neprestano razmišlja skoro čitava ženska populacija.

Svima nam je već prilično jasno da je adekvatna nega presudni faktor za to kako ćemo izgledati kada godine počnu da rade svoje. Ali, ono što mnoge dame ne znaju, jeste koje je pravo vreme da se počne sa kvalitetnom negom protiv prvih znakova starenja.

Koža pamti svaku žurku, cigaretu, neprospavanu noć i spavanje sa šminkom, ali u ranim dvadesetim godinama priroda sama radi sve ono što volimo – koža sama proizvodi neophodne supstance i čuva našu kožu lepom, sjajnom, blistavom. Već sa 25, njene sposobnosti samoobnavljanja počinju da slabe, a dodatna nega postaje neophodna.

Stanje u kojem će koža biti od 25. godine pa nadalje u mnogome zavisi od vašeg stila života.

Zabluda je da su anti-ejdž proizvodi samo za žene u srednjim godinama. Ako počnete na vreme sa odgovarajućom negom, posledice će biti drastično blaže, a znakovi starenja manje vidljivi, čak i kada se budete približili 45. rođendanu.

Ne računajte da će vam botoks u zrelim godinama popraviti svu štetu, već na vreme krenite sa kvalitetnom negom i ublažite starenje kože koliko god je moguće, jer se žene u četrdesetim žestoko kaju kada vide šta su izgubile, odnosno šta su dobile zbog lenjosti, nemara ili nezanja – prerane bore.

Dnevna nega i prevencija su definitivno vaše najmoćnije oružje, a ovo su neki od ključnih poteza da biste iz borbe sa preranim starenjem izašli kao pobednik:

Antioksidanti

Antioksidanti su vaš najveći saveznik za lepu i zdravu kožu. Osim što su odlična prevencija protiv prvih znakova starenja, oni mogu i da poprave štetu koja je već nastala, odnosno da ublaže postojeće linije.

Hidratacija

Za elastičnu kožu koja dugo ostaje mlada, svakodnevna hidratacija je ključna.

Zaštitni faktor

U dvadesetim, preplanuli ten je veoma važna stvar za pripadnice nežnijeg pola. Ipak, za zdravu kožu na duge staze, kreme sa zaštitnim faktorom treba da koristite tokom cele godine, čak i preko zime! Treba li uopšte spominjati da na solarijum možete da zaboravite?

Dnevna i noćna nega

Neke proizvode treba koristiti ujutro, dok drugi najbolji rezultat daju kada se nanesu uveče. Najbolje je koristiti proizvode istog proizvođača i iz iste linije, jer su najkompatibilniji i ne mogu loše da utiču na efekat onog drugog.

Promenite navike

Izreka "Lepota dolazi iznutra" nije nastala tek tako. Počnite da se hranite zdravije i da vežbate, a zaboravite na cigaretea i alkohol, i to će se veoma brzo odraziti na izgled kože.

Pronađite pravu negu

Dobra nega koja će preventivno delovati na starenje kože jeste nešto na šta bi trebalo svakog dana da se oslanjate već od 25. godine. Idealno bi bilo da pronađe proizvod koji će moći da vam služi i kao podloga za šminku – 2 u 1, zašto da ne? Pritom, gledajte da to bude proizvod koji će sadržati kombinaciju sastojaka koji čuvaju mladolikost, poput probiotika, antioksidanata i minerala.

Izvor: srbijadanas.com
Foto: YouTube Printscreen/Nexsey

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter