Izvor:
27.10.2017 u 00:59
0

NISTE NI SVESNE: Devojke, zbog ovih pića se gojite!

Već sve ptice na grani znaju da je potrebno izbegavati gazirana pića, koja ne samo da su nezdrava nego su i puna šećera, a znamo kako to na loše utiče na kilograme. Problem kod pića leži u tome što nismo svesni njihove količine kalorija. Nekako se tečnost uvek čini bezazlenija od velikog hamburgera i porcije krompirića.

Naučeni smo da gazirana pića izbegavamo ili pijemo samo za posebne prilike. Svesni smo i da alkoholna pića negativno utiču na našu liniju. No, iznenadićete se da i druga pića koja rado konzumiramo su sve samo ne light. Naravno, niko ne kaže da ih trebate potpuno izbegavati, ali dobro je biti svestan što sve unosimo u toj jednoj čaši.

Posebne vrste kafa

Poslednjih godina je kafa evaluirala od one s toplim ili hladnim mlekom, a u tome prednjači američki lanac Starbucks čija ponuda se često čini neverovatnom. Neverovatno se čine i kalorije koje su prisutne u pojedinim vrstama kafe. No, ne nudi samo Starbucks kalorične kafe. Na primer, ledena kafa koju možete kupiti na policama prodavnica, može sadržavati preko 24 grama šećera po porciji, a raznorazna frappuccina čak do 500 kalorija po šoljici. Vratite se počecima i birajte klasičnu crnu kafu koja neće ugroziti vaš dnevni unos kalorija, pogotovo ako u nju ne stavljate šećer i mleko.

Voćni sokovi

Bilo da pijete sveže ceđeni sok ili onaj iz tetrapaka, voćni sokovi nisu najbolji saveznik vaše dijete. Verovali ili ne, često pojedini kupljeni sokovi sadrže više kalorija nego vaše najdraže gazirano piće. No, ovo ne znači da treba da prestanete da konzumirate voće, ono je neophodno za vaše zdravlje. Birajte uvek sveže ceđeni sok, u njega nikad nemojte stavljati dodatnog šećera i zadržite se na jednoj čaši.

Mleko

Činjenica – mleko u kafi i jutarnjoj kaši ili musliju nikoga neće udebljati. No, mleko kao piće hoće. Naime, na mleko treba da gledate kao na prehrambenu namirnicu, a ne kao na piće koje će vas osvežiti i utoliti žeđ. Na primer jedna čaša mleka od 200 ml sadrži 130 kalorija (ako je u pitanju mleko s 3,5% mlečne masti) ili 97 kalorija (mleko s 1,5% mlečne masti) i 10 grama šećera.

Ledeni čaj

Zamenili ste najdraži voćni sok s ledenim čajem jer, kako i ističu, sadrži malo kalorija. Nemojte verovati svim reklamama i pasti na kupovne varijante ovog osvežavajućeg pića. U većini slučajeva je ledeni čaj prava kalorijska bomba. Napravite sami svoj osvežavajući ledeni čaj, bez straha koliko šećera on u sebi sadrži.

Gotovi smutiji

Smutiji su savršen odabir za doručak ili užinu koji se tako izvrsno uklapa uz brz način života. Često zbog te brzine ni ne stignemo napraviti svoj smuti nego posegnemo za onim iz prodavnice. Ali budite oprezni, oni su obogaćeni zaslađivačima što povećava količinu kalorija po jednoj boci. Svakako preferirajte da previte sami smutije ili, ako ste u žurbi, posegnite za onima koji se rade u posebnim smuti barovima.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Twitter/Mondo_Zabava

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter