Izvor:
28.10.2017 u 15:50
0

U PAR KORAKA: Rešite se naelektrisane kose!

Elektricitet u kosi može da pokvari i najsavršeniju frizuru i često nervira žene.

Lepo isfenirana kosa je ponos svake žene, ali kada dođe do naelektrisanosti onda to izgleda i smešno i ružno, a tako je lako to izbeći.

Kako je vazduh suv u stanovima zbog grejanja i hladan napolju, kosa strada. Počinje sezona kapa i rolki pa je pravi izazov zadržati lepu frizuru. Evo nekoliko saveta kako da sprečite da vam se digne kosa na glavi.

Počnite sa pripremom od samog pranja. Nemojte da perete kosu kada to nije neophodno, jer tako uklanjate prirodna ulja i sušite kosu. Kosu perite jednom do najviše dva puta nedeljno isključivo mlakom vodom i hidratantnim šamponom. Nakon pranja nanesite regenerator.

Potrudite se da kad god možete sušite kosu prirodno, a ako baš morate da koristite fen neka bude bar 20 cm udaljen od kose.

Većina proizvoda protiv elektriciteta sadrži silikon pa ih nanesite na mokru kosu, a po potrebi i suvu. Nanesite na kosu malo ulja, kokosovog ili orahovog, koje će joj vratiti neophodnu vlagu. Posebno je korisno ulje makadamije.

Redovno šišanje vrhova na najmanje dva meseca vrlo je važno jer su ispucali krajevi skloni elektricitetu. Može vam pomoći i ovlaživač vazduha, a jednako je delotvorno i ako o radijator okačite posudicu sa vodom.

Brzi i laki trikovi koji vam mogu pomoći jesu i češljanje četkom sa prirodnim zupcima, metalni predmet kojim ćete da prođete preko kose da pokupi elektricitet, kao i da malo poprskate četku lakom za kosu ili nanesete malo laka na mokru kosu. Kada osušite kosu, teme poprskajte malo vodom, a pri naročito vlažnom vremenu zaštitite kosu kapom od prirodnog materijala.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/rberet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter