Izvor:
09.11.2017 u 17:45
0

PRILAGODITE BOJE JESENI NA SVOM LICU: Sedam HIT saveta za savršen izgled!

Nova sezona šminkanja je počela i sve je samo ne dosadna.

Imamo jednu lošu i jednu dobru vest. Znate da je došlo vreme da odložimo kupaće kostime, ali zato na redu je jesenje šminkanje,koje žene jedva čekaju da isprobaju.

Zapravo, nova sezona donosi eksperimentalniju formu, pomalo edgy način šminkanja, ali nije tako komplikovana.

Konačno nam neće biti potrebna horda šminkera, utrošeni sati ispred jutjub tutorijala, već malo kvalitetniji alat za šminkanje.

Vladaju braon, zlatni i bordo tonovi i isprekidane linije koje su sprecifične za tretiranje očiju, zato maskare, alajnere, karmine i rumenila u ruke.

1. Dva tona na usnama

Zanimljiv trend koji je sve više zastupljen u svetu je šminkanje usana u dve boje. Našminkajte donju snu jednom, a gornju drugim tonom braon boje. Preporučujemo da ne budu drastična razlika u bojama karmina ili sjaja na ustima, jer može da izgleda kao da ste krenuli na maskembal.

2. Zlatna senka

Verujemo da ste koristili već uveliko zlatnu senku, ali sada dobija drugi smisao jer ćete da kraju kapaka praviti oštru ivicu kao i na uglovima očiju. Nije iskučeno da probate i druge boje senki, samo neka budu sedefaste i jače. Sa adekvatnom četkicom i mirnom rukom dovešćete izgled svohih očiju do savršenstva.

3. Crveni karmin + bela olovka

Kada stavite crveni karmin, nežno ga uokvirite belom olovkom. Ne morate olovku preterano naglašavati, jer ćete u svakom slučaju dobiti punije usne. U slučaju da i preterate sa belom olovkom, lako možete da je skinete upotrebom vlažne maramice, ali samo oprezno da ne bi pokvarili već nanet crveni ruž.

4. Šminka bez šminke

Negovanje prirodnosti i dalje stoji na snazi i u tom slučaju puder igra glavnu ulogu. Blago nanošenje rumenila i bezbojni sjaj. Na očne kapke možete naneti senku u boji kože i neizbežnu maskaru, koja će vaše trepavice dovesti do savršenstva.

5. Ublaženi gotik

Gornju i donju ivicu očiju iscrtajte crnom, braon, a možete upotrebiti i olovku neke druge tamnije boje.Ili lajnerom naravno. Produžetak do gornjeg kapka "obojite" u crno. Idealno je za zelena i plave oči koje kreću u izlazak. Ako vam je crna previše jaka, onda je menja braon boja. Naravno nikako nemojte zaboraviti maskaru koja daje pečat i dubinu vašem pogledu.

6. Naglašavanje drugog dela obrva

Ako pojačavate obrve, sada eksperimentišite samo sa drugim delom, naravno i ovde ne preterujte već samo obratite pažnju da budu je u bar dve nijanse taj "krak" obrva istaknutiji.

7. Egipatska lepota

Inspiracija u obradi očiju koja podrazumeva alajner od ivica do ivica oka i prekid linije na sredini donjeg kapka, kao i crveni karmin definitivno vodi poreklo iz drevnog načina šminkanja popularnog u Starom Egiptu. Jako je bitno da kod ovog postupka budete mirne ruke i raspoloženi za šminkanje jer u suprotnom moraćere sve ponovo.

ELLE
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter