Izvor:
09.11.2017 u 22:07
0

ČAROBNI TRIKOVI: Nije potrebno mnogo vremena da potrošite na šminkanje ako znate sledećih 8 koraka!

Svim damama se bar jednom desilo da produže svoj beauty sleep i time skrate vreme planirano za vec uvežbanu mejkap rutinu. Svaka od nas ima sopstvene tehnike šminkanja, koje može potrajati i satima. Šta raditi kada smo u “škripcu sa vremenom” i moramo da ubrzamo naše ulepšavanje?

Mi vam donosimo nekoliko trikova i saveta kako da svoj dan započnete besprekornom šminkom, uz minimum truda!

1. Čišćenje, čišćenje, čišćenje!

Ovo ste verovatno već znale, ali mi ćemo ipak ponoviti : čisto lice je osnova dobrog mejkapa! Očišćena koža je, verovale ili ne, pola posla! Šminka naneta na neočišćeno lice je loša kako po izgled, tako i po zdravlje kože. Zato temeljno očistite lice pred spavanje i nanesite omiljenu hidrantnu kremu. Ujutru je dovoljno samo da se umijete i vaše lice je spremno za šminku!

2. Obrve kao prioritet

Svoju pažnju najpre usmerite ka obrvama. Obrve su “kruna” lica, i ukoliko njih doterate, već ste prešle većinu puta do savršenog, a brzog mejkapa. Raščesljajte ih, popunite ih olovkom u odgovarajućoj nijansi, i istaknite korektorom ispod i iznad njih.

3. Korektor za ujednačen ten

Ubrzajte šminkanje nanoseći samo korektor na “kritična” područja. Utapkajte ga na podočnjake i bubuljice. Budite sigurne da ste izaberale korektor koji odgovara vašoj boji kože kako biste postigli ujednačen ten.

4. Odmorno lice

Sakrijte umor hajlajterom. Samo ga u laganom sloju nanesite na jagodice, sredinu nosa i unutrašnje uglove očiju, i vaša koža će delovati sveža, blistava i odmorna.

5. Preskočite ajlajner

Iako ga svi volimo, stavljanje ajlajnera u žurbi može izazvati pravi fijasko. Većini nas se dešavalo da ga, i kada imamo vremena, nanesemo, pa obrišemo, i tako u krug, sve dok ne dobijemo tu savršenu liniju. Zato, kada ste u žurbi, dovoljno je da nanesete omiljenu maskaru u gušćem sloju, i oči će biti istaknute, a istovremeno će dobiti potrebnu dubinu.

6. Bronzer za konturu

U velikoj žurbi neretko nemamo vremena za besprekorno konturisanje lica, stoga je bronzer naš najbolji saveznik. Bilo da je mat, ili svetlucav, dovoljno je da ga četkicom za rumenilo nanesete na liniju jagodica, vilice, obe strane nosa, te liniju kose i – gotove! Dobićete instant preplanuli, nenametljivi look, koji će i više nego dovoljno istaći sve ono što bismo inače satima konturisale.

7. Prsti umesto četkice

Nanesite senku prstima, ne četkicom. Umesto kažiprsta, ili srednjeg prsta, koristite se domalim. Domali prst se u svakodnevnim aktivnostima najmanje koristi, te se i najmanje prlja. Lagano utapkajte senku na kapke, i oči su za nekoliko sekundi savršeno istaknute.

8. Usne u jakoj boji

Kada zurite, a želite nešto efektniji izgled, možete uštedeti mnogo vremena ako izaberete tamniju nijansu ruža. Ukoliko niste stigle da istaknete oči, look upotpunite crvenim mat karminom i napravićete pravi BUM! Crvena boja je efektna sama po sebi, i donosi utisak savršenog mejkapa za svaku priliku.

Izvor: cosmopolitan.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter