Izvor:
10.11.2017 u 19:17
0

OBRATITE PAŽNJU NA JOD: Prirodna prevencija najtežih bolesti!

Priroda nam je podarila lek za većinu bolesti i tegoba ali pojavom farmacije prirodna sredstva koristi sve manji broj ljudi, a sve veći broj rešenje traži u apotekama. Ljudi zaboravljaju da je prevencija prvi korak ka dobrom zdravlju. Upravo zato ne smemo zaboraviti na preventivna svojstva joda.

Jod je neizostavan element u našem telu. On je od suštinskog značaja za funkciju štitaste žlezde. Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije rak dojke poprima zastrašujuće i epidemijske razmere, a najnovije studije pokazuju da upravo nedostatak joda nepovoljno utiče na pojavu karcinoma.

Lekar Dona Jak smatra da jod i tiroidni hormoni, kako prirodni tako i sintetički, smanjuju rizik od oboljenja. Naravno, preventivni pregledi su veoma važni i ne smemo ih zanemariti.

Ono što treba da znamo je da telo ne proizvodi jod i zato je važno unositi ga svakodnevno. Najlakši način je preko hrane i pića. Joda najviše ima u morskim algama i plodovima, zatim u povrću kao što su beli luk, tikvice, šargarepa, brokoli. Kod nas na tržištu, odličan izvor je mineralna voda bogata prirodno rastvorenim jodom. Namirnice prženjem i pečenjem gube oko 20% joda, a kuvanjem čak 58% dok se minerali kroz vodu apsorbuju u najvećoj meri. Nađite način koji vama najviše odgovara ali obezbedite svom organizmu dovoljnu količinu joda svaki dan!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter