ŽENSKE GREŠKE: Pet proizvoda za lepotu koje ne koristite kako treba!

U svetu lepote postoje neke uobičajene greške koje mnoge od nas prave, pogotovo otkad su se na internetu pojavili razni "bjuti mitovi". Izdvojili smo 5 proizvoda koje većina žena koristi na potpuno pogrešan način, ko zna, možda si i ti među njima!

1. Ulje za čišćenje

Svi već znamo da se ulje i voda nikada ne mešaju, OSIM kada je lepota u pitanju. Kada govorimo o uljima za čišćenje lica, njih je poželjno pomešati sa vodom jer će efekat biti mnogo bolji. Kako biste izvukli najbolje iz svog ulja za čišćenje, umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

2. Tonik za lice

Tonik treba koristiti nežno i pažljivo, posebno u predelu oko očiju. Tupfer sa tonikom nikada nemojte jako trljati po očima i licu kako biste što pre skinule šminku. Po pravilu, trebalo bi prisloniti natopljen tupfer i držati nekoliko sekundi kako bi upio nečistoće i šminku sa lica, a zatim samo jednim laganim potezom skinuti.

3. Sunđeri za šminkanje

Glavna svrha ovih sunđera je da šminku što bolje stope s licem, kako bi rezultat izgledao potpuno prirodno. To ćete najbolje postići ako sunđerom lagano tapkate šminku po licu, a ne pritiskanjem i trljanjem.

4. Olovka za usne

Kada koriste olovku za usta, žene uglavnom iscrtavaju samo ivicu usana. Za najbolji rezultat, olovku je potrebno lagano razmazati i po unutrašnjem delu usana, pa tek onda namazati ruž ili sjaj.

5. Regenerator za kosu

Sigurni smo da većina žena regenerator stavlja na kosu nakon šamponiranja. Prema najnovijim tvrdnjama profesionalnih frizera, ovaj redosled je pogrešan pa tako savetuju da prvo nanesemo regenerator pa tek onda operemo kosu šamponom. Naime, ako krenete ovim redosledom, kosa će biti mekša i nežnija, pa isplati se isprobati, zar ne?

 

Kurir.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live