Izvor:
13.11.2017 u 16:04
0

ZLATNA PRAVILA: Pravilno korišćenje korektora!

Imajte uvek više od jedne vrste korektora u neseseru, a mi ćemo vas naučiti pravilnom nanošenju korektivnog stika na različita područja vašeg lica

Nedavno su objavljena zlatna pravila koja se tiču nanošenja korektora. Njene savete svaka devojka bi trebalo da prouči jer će vam šminkanje učiniti jednostavnijim i praktičnijim.

1. Ukoliko koristite tečni puder, uvek prvo nanesite njega, pa tek onda korektor. Na taj način ćete koristiti manju količinu korektora jer ćete imati uvida u to šta sve možete da prekrijete puderom.

2. Kada želite da prekrijete podočnjake, to ćete najbolje učiniti tako što iscrtate trougao. Katete polaze od jedne do druge ivice oka i na sredini se spajaju. Na taj način ćete, osim prikrivanja podočnjaka, dobiti efekat i da vam lice izgleda podignutije.

3. Da bi ste sprečili da vam se višak senke sakuplja u nabore kapaka, pre nanošenja stavite korektor na kapak.

4. Kada prikrivate bubuljice, najpre koristite zeleni korektor, a tek nakon toga i onaj koji savršeno odgovara vašem tenu. Crvenilo koje izazivaju bubuljice, najbolje se neutrališe zelenom bojom.

5. Ako imate nepravilnosti na grudima koje želite da prekrijete, učinite to najpre korektorom u nijansi vaše kože, a potom sve fiksirajte belim puderom u prahu.

6. Postoji rešenje i kada želite da prekrijete bubuljicu, a nemate korektor. U tom slučaju stavite tečni puder na željeno mesto sačekajte nekoliko minuta da se zgusne, a potom lagano četkicom utrljajte u kožu.

7. Koristite korektor koji je malo svetliji od vaše kože da bi istakli tri ključne tačke vaših očiju: unutrašnju “V”, srednji deo kapka, i predeo odmah ispod obrva. Vaše oči će izgledati prirodno i sveže.

8. Tamno narandžasti ili korektor boje breskve odličan je za prekrivanje tamno plavih podočnjaka.

Izvor: Story.rs
Foto: Arhiv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter