Izvor:
29.11.2017 u 16:18
0

POTPETICE SU NAJBOLJI IZBOR: Evo zašto muškarci lude za ženama koje nose štikle! (foto)

Nova studija u časopisu Arhivi seksualnog ponašanja dokazala je da se muškarci zaista više lože na žene koje nose visoke štikle.

Autor studije je Nikolas Gegen, sa odeljenja za istraživanje društvenog ponašanja na Univerzitetu u Bretanji. Sproveo je tri eksperimenta sa Francuskinjama koje su bile isto obučene – uske crne suknje i bele košulje. Takođe, sve su bile brinete, jer su prethodna istraživanja pokazala da muškarci češće prilaze plavušama nego brinetama. Jedina razlika između njih bila je u visini potpetice koje su nosile.

U seriji eksperimenata, Gegen je koristio učesnice kao naučni mamac za otkrivanje reakcija muškaraca

U prvom eksperimentu, kada je 19-godišnja žena prilazila muškarcima starosti između 25 i 50 godina, tražeći njihovu pomoć u anketi za istraživanje ravnopravnosti polova, najviše odgovora dobila je kada je nosila visoke štikle – čak 83 odsto muškaraca pristalo je da provede sa njom 4-5 minuta u odgovaranju na pitanja, u poređenju sa upola manje – 47 odsto kada je nosila niske štikle. To nije iznenađujuće, zar ne?

Šta mislite, da li su i žene u istom procentu reagovale na druge žene koje nose visoke štikle? U istraživanju koje je rađeno, 4 žene prilazile su muškarcima i ženama i pitale ih da učestvuju u anketi za istraživanje o navikama u ishrani. Opet, muškarci su najbolje reagovali na žene u visokim štiklama – 82 odsto njih. Međutim, dame nisu pale na to. U proseku 33 odsto žena pristalo je na anketu, bez obzira na visinu potpetice.

Zašto su muškarci otvoreniji za žene u visokim štiklama? Kako bi testirao hipotezu, Gegeb je rekao ženama da dok hodaju ulicom slučajno ispuste svoju rukavicu.

Neverovatnih 93 odsto muškaraca potrčalo je za ženom u visokim štiklama da joj vrati rukavicu, u poređenju sa 62 odsto onih koji su to radili kada je žena bila u niskim štiklama.

U trećem eksperimentu, istraživači su želeli da utvrde da li visoke potpetice zaista toliko privlače muškarce. Strateški, žene su sedele za šankom u tri bara tako da se vide njihove štikle.

Za samo 7:49 minuta muškarci su u visokom procentu prilazili onim ženama koje su nosile visoke štikle, a onima koje su bile u nešto nižim potpeticama isti proces trajao je skoro dva puta duže – 13:54 minuta. Sve ovo potvrđuje da muškarci imaju tendenciju da na osnovu fizičkih atributa žene mere njenu atraktivnost.

– Kao muškarac, više volim da vidim ženu u visokim štiklama, kao i mnogi muškarci u Francuskoj – kaže Gegen.

Šta je to toliko seksi u visokim štiklama? Gegen krivi medije za promovisanje modela žene u visokim potpeticama kao imperativ seksepila i dobrog izgleda. Tačno je, međutim, da štikle menjaju način na koji žena hoda (elegantnije hoda žena na visokim štiklama).

– Rezultati su pokazali da su visoke potpetice povezane sa seksepilom, atraktivnošću, grudi izgledaju privlačnije, žena je lepša i izgleda kao da ima više samopouzdanja – ističe Gegen.

Cosmopolitan.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter