Izvor:
03.12.2017 u 14:47
0

NAUČNICI OTKRILI: Zbog čega ne treba da nanosite sjaj na sebe?

Sigurno ne možete da zamislite novogodišnje praznike bez šljokica na očima, ali naučnici su izneli veoma dobru teoriju zbog čega sjaj ne treba da nanosite na sebe.

Žene su postale opsednute šljokicama na telu, očima i to im je postao sastavni deo šminkanja.

Međutim, naučnici se trude da ova moda bude iskorenjena iz jako dobrog razloga. Oni su otkrili da nakon skidanja šminke, žene skidaju sjaj sa sebe na lavabou, a da sav otpad koji ne može da se razgradi odlazi u kanalizaciju.

Na taj način žene štete okolini, a krajnji rezultat je mikroplastika koja odlazi u okean, a ribe sve to pojedu. Tako se svaka osoba koja pojede tu ribu može postati ugrožena.

Najbolje što možete da uradite je da skupite šljokice na jedno mesto, umesto sudopere, ili kupite one koje su biorazgradive.

Izvor: Kurir
Foto: Instagram/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter