Izvor:
05.12.2017 u 20:30
0

BORE SU NAJUOČLJIVIJE NA OVOM DELU TELA: Saznajte kako da ga pravilno negujete! (foto)

Svi se pomno brinemo o tome kako negujemo lice, ali ono ne odaje toliko dobro godine kao što to rade ruke. A znate li kako da ih pravilno negujete?

Pravilno ih perite
Čest kontakt sa sapunom može učiniti da ruke izgube vlažnost i počnu se da se ljušte, odnosno koža puca. Najbolji izbor su hidratantni sapuni sa maslinovim uljem, uljem jojobe ili aloja verom. Ruke takođe perite toplom, a ne vrućom vodom kako biste sačuvali prirodni zaštitni sloj kože i izbegavajte električne sušače.

Nosite rukavice
Gledajte na svoje ruke ovako: one su pod konstantnim stresom zbog hladnoća, suvog vazduha, hemikalija i slično. Zato bi bilo dobro da u određenim uslovima nosite rukavice, i to ne samo kada je napolju hladno. Koristite lateks ili gumene rukavice kad čistite kod kuće ili tekstilne ako radite u bašti.

Redovno nanosite hidratantnu kremu
Kvalitetna krema za ruke je vrlo važna pa pazite šta kupujete. Nanosite je više od dva puta dnevno, a kremu utrljajte i na nokte te zanoktice kojima je takođe potrebna nega. Takođe, pijte dovoljno vode, jer još je hidratacija iznutra važnija.

Napravite piling
Masku i piling za ruke možete napraviti i kod kuće. Za piling pomešajte maslinovo ulje i šećer, a za masku pola avokada, žumance i kašičicu soka od limuna i ostavite da stoji 20 minuta. Učinite to jednom nedeljno.

Nanosite kremu za sunčanje na njih
Jedan od glavnih znakova starenja jeste hiperpigmentacija na koži ruku. Razlog tome je sunce pa redovno nanosite kremu za sunčanje na ruke, i to ne samo leti.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter