parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PROTRAĆENO VREME: Žene provedu četiri meseca svog života birajući odeću za posao!

Pre odlaska na posao, žena u proseku provede 14 minuta razmišljajući šta da obuče na posao, što je ekvivalentno dva i po dana u godini

Dakle, tokom prosečnog radnog veka od 47 godina, žena provede 119 dana ispred ormara, prenosi “Indipendent”. 

Više od jedne trećine žena reklo je da je pod pritiskom kako da se obuče za posao, a 76 odsto njih je priznalo da im je teško da odluče šta je prikladno, a šta ne. 

Studija je pokazala da manje od polovine ispitanih žena nema definisan kodeks oblačenja na poslu, i da je time odluka šta da obuku otežana.

- Ova studija je pokazala da većina firmi nema kodeks oblačenja, i zato sve veći broj radnica brine o tome šta odeća koju nose potencijalno govori o njima - rekao je Dejvid Klift koji je sproveo studiju. 

Jedna od 10 žena tvrdi da je pod pritiskom kako da se obuče kada joj je poslodavac osoba suprotnog pola, a 19 odsto njih krivi kulturu kompanije. 

Čak 28 odsto žena se suočilo sa negativnim komentarima kada su na posao došle s pirsingom ili tetovažom, njih 16 odsto su dobile neprimerene komentare na oblačenje, a 28 odsto zbog šminke.

Jedna od 10 ispitanih žena poslata je kući da se presvuče nakon što se pojavila u odeći koju su njeni poslodavci smatrali neprikladnom. 

Muškarci nisu pod stresom kada se oblače za posao, i zato 66 odsto ispitanika nikada nije imalo problema pri odlučivanju šta da obuku. 

Međutim, oba pola su saglasna oko toga koja odeća definitivno nije prikladna za rad, i tu je šest od 10 ispitanih navelo šorc, zatim 
potpuni promašaj za oblačenje u kancelariji su trenerke, kapuljače kao i majice sa sloganima.

- Nadamo se da će rezultati do kojih smo došli ovim istraživanjem poslužiti poslodavcima da shvate koliko je važno da preciziraju kodeksom kako bi trebalo da se zaposleni obuku - kažu istraživači. 

 

informer.rs
Foto: Twitter/Prijedor24com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost