parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

NE PRESKAČITE TRENING: Ako dugo stojite na štiklama, ove vežbe će vam pomoći! (foto)

 

Ako ste dugo na štiklama, vaše noge će i te kako osetiti. I ako sigurno mislite da treba da preskočite trening- prevarili ste se jer vam upravo on može pomoći u rešavanju problema.

Razlog zbog kojih stopala mogu mnogo da bole jeste što se u njima nalazi preko hiljadu slobodnih nervnih završetaka koji reaguju na veliki pritisak i druge različite upale. Celodnevno stajanje ili plesanje stavljaju dodatni napor na ligamente, mišiće i vezivna tkiva što će uzrokovati bol.

Eksperti su otkrili tri najbolje vežbe koje će ukloniti bol.

 

Pilates

Pilates je odličan trening za celo telo, pa tako i za cele noge. Najbolje od svega je što ćete veći deo vremena provesti na strunjači koja je prijatna za noge i ne izaziva veliko opterećenje.

 

 

Vežbe za trbušnjake

Ovde vam neće biti potrebno mnogo stajanja, pa ćete odmoriti noge. Na strunjači radite različite verzije trbušnjaka tako da vam trening bude zanimljiv. Muzika je naravno obavezna. Uz to, ove vežbe će ojačati kičmu i stav čitavog tela zbog kojeg će automatski prestati bolovi u stopalima, ali i leđima.

Plivanje

Uskočite u bazen! Plivanjem ćete pokrenuti celo telo, bez velikog pritiska na stopala i zglobove. 

 

 

Savet 

Radite što više vežbe sa podignutim nogama kako biste poboljšali cirkulaciju. Sa boljom cirkulacijom se smanjuju i bolovi i otoci u nogama!

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost