Izvor:
07.12.2017 u 14:35
0

IDEALAN PERIOD DA SE POSVETITE SEBI: Zimska nega lica i tela!

Zimski period donosi brojne radosti posebno u toku praznične sezone, ali i pojedine muke, posebmo sa kožom lica i tela i ispucalim usnama.
Česta je pojava da, iako primetimo neku promenu u hladnom periodu, zaboravimo da negu prilagodimo novom dobu te nam se dešavaju promene u vidu suvoće ili perutanja a sve zbog velikih tempetaturnih razlika usled hladnoće napolju i jakog grejanja unutra, ali i vetra.

Ipak, zima ne mora nositi ove negativne posledice, već naprotiv – može poslužiti kako idealan period za regeneraciju i ublažavanje nekih problema – poput fleka i ispucalih peta.

1. Počnite sa tretmanom lica – čak i ako imate savršenu kožu koja nema nijedan problem, nije na odmet na početku sezone uraditi tretman koji će skinuti mrtve ćelije i omogućiti kremi da bolje deluje.

2. Promenite ili prilagodite negu ukoliko vaša omiljena krema ima bogatiju formulu za zimu – jer je zimi potrebna gušća i bogatija nega i to ne samo lica, nego i tela. Kreme poput Vichy Aqualia Thermal imaju 2 varijante – laganu i bogatu, a isto važi i za Nivea losion i mleko za telo. Zimi odaberite bogatiju negu jer je u ovom periodu pored hidratacije koži potrebna i “jača ishrana i zaštita”.

3. Uvedite nedeljne rituale – u vidu laganog pilinga i negujuće maske kako biste sprečili pojavu ili uklonili posledice perutanja kože.
Važna stvar je da posle ovoga ne izlazite na leden vazduh već umasirate kremu i prespavate. Dobra stvar za dodatnu hidrataciju nije da odjednom nanesete gomilu kreme – već da nanesete jedan sloj i tek kad ga koža upije posle par minuta nanesete još jedan.
Ovaj nedeljni ritual volim da primenjujem i za telo – ništa lepše nije nego kada se zimi namažete bogato kremom i lice i telo i u pidžami uvučete u topao krevet.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Twitter/rberet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter