Izvor:
12.12.2017 u 23:49
0

VEROVALI ILI NE: Parfem bi trebalo da držite u frižideru, evo i zašto!

Ako parfem držite u kupatilu, on može da se bukvalno pokvari.

Verovali ili ne, parfem može da se pokvari. Promena boje i neprijatne arome su jasni signali da sa njim nešto nije u redu.

Međutim, postoji prilično jednostavan način da mu produžite život.

Jedna od najgorih stvari po dugovečnost parfema jeste njegovo držanje u kupatilu.

Parfeme bi trebalo držati na hladnom i mračnom mestu jer izloženost toploti i vlažnosti menja njegovu aromu i fizička svojstva sastojaka kao što su esencijalna ulja.

Zato je najbolje ga držati u frižideru – ma koliko to čudno zvučalo.

Ipak, imajte na umu da je parfem veoma osetljiv na promene temperature. Nagle promene temperature u njegovoj okolini mogu da pokrenu neželjene hemijske reakcije unutar njegovih prirodnih sastojaka, što može da dovede do dodatnog starenja.

Ako parfem sa citrusnim mirisom držite u kupatilu, para koja se stvara tokom kupanja može da utiče na njegovu svežinu i promeni mu miris.

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter