parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ZDRAVA I LEPA KOSA: Napravite čudotvornu masku protiv opadanja i sedih vlasi!

Napravite prirodni regenerator i masku koja hrani kosu, a evo kako se pravi i koristi melasa za negovanje kose!

Melasa je prirodni zaslađivač koji se često koristi u pravljenju slatkiša, ali ova čudesna tečnost može da doprinese negovanju kose,

Ova namirnica je bogata mineralima, poput magnezijumagvožđa kalcijuma, a prema navodima medija njenu masku za kosu kao odličan tretman za lepotu koriste žene vekovima.

Ne postoje puno naučnih dokaza koliko je melasa hranljiva za kosu, ali iz priča i iskustva žena može se zaključiti da je mnogima pomogla. Stručnjaci ističu da će melasa imati najbolji efekat na kosu ako je koristimo kao jelo, ali i kao masku. Unošenje melase putem hrane podstiče rast kose zbog njenje kombinacije hranljivih sastojaka, zbog gvožđa dobra je protiv anemije, a antioksidansi koje sadrži sprečavaju prevremeno pojavljivanje sedih vlasi.

Melasa u spoljnoj upotrebi hrani kosu i ispravlja je na prirodan način zbog svoje teksture, pa je mnoge žene koriste kao zamenu za regenerator. Njen efekat na vlas čini da kosa bude svilenkasta i glatka, a osim što sprečava pojavu sedih, ona može i da ih prikrije zbog svoje tamne boje.

 

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost