Izvor:
17.12.2017 u 17:10
0

KOSA MI SE ČESTO MASTI? Evo najboljeg rešenja za vas! (foto)

Sigurno ste primetile kako vam je sa hladnijim danima sve teže da imate savršenu frizuru. Zima nije razlog da ne izgledate kao milion dolara.

Verujemo da i vi u zimskom periodu mučite muku sa tim da kada operete kosu i stavite hranljivu masku, a već istog dana vaša kosa izgleda kao da je nedeljama niste prale.

Srećom, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da se izborite sa masnom i slepljenom kosom.

1. Koristite pravi šampon

Upotrebljavajte onaj koji je za volumen ili masnu kosu. U parfimerijama možete da nabavite i šampone koji su namenjeni za ovo doba godine.

2. Isperite kosu mlakom vodom

Vruća voda može da dovede do većeg mašćenja kose.

3. Ne preterujte sa regeneratorom za kosu

Ukoliko baš morate da ga nanesete na kosu, vodite računa da to budu male količine i da ga nanosite samo na vrhove.

4. Nemojte da perete kosu više od dva puta nedeljno

Iako vam se čini da zimi trebate da perete češće kosu, varate se. Ona se svakako više masti nego leti, ali se suzdržite od čestog pranja da ne biste pogoršali situaciju.

5. Koristite sastojke iz vaše kuhinje

Ukoliko imate problem sa prekomernim mašćenjem upotrebite čaj od ruzmarina jer ova biljka pomaće u kontroli mašćenja kose i proizvodnji sebuma. Prelijte dve kašike osušenog ruzmarina šoljicom vrele vode. Ostavite da odstoji 20 minuta, procedite, ohladite i sipajte u praznu flašu. Nakon zadnjeg ispiranja vodom isperite kosu čajem. U tome će vam pomoći i smesa od jedne šoljice sirćeta i jedne šoljice vode.

6. Šamponi za suvo pranje

Kako biste lakše preživeli zimu i izborili se sa masnom kosom nabavite neki od šampona za suvo pranje kose, a može da vam pomogne i bebi puder.

7. Zaboravite na proizvode i uređaje za stilizovanje kose

Pokušajte što manje da ih upotrebljavate u ovim zimskim mesecima jer vam oni dodatno uništavaju kosu, a to vam tek sada ne treba.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter