Izvor:
21.12.2017 u 20:13
0

NEKOLIKO CAKA ZA LEPU KOSU: Dovoljan je jedana vitamin da zaustavite sede!

Otkrivamo vam kako neke od najvažnijih supstanci deluju na kosu. Kada to znate, lako ćete izabrati šampon, balzam, pakovanje…

Keramidi, lek za rascvetale krajeve

Keramidi su lipidi koji popunjavaju praznine u spoljašnjosti dlake, to jest kutikule. Oni čine zaštitni sloj površinskog dela dlake i dobro vezuju vlagu. Odlično su se pokazali u kozmetičkoj industriji – ako se dodaju u šampon ili masku, keramidi zaista mogu oporaviti kosu. Naročito su delotvorni u nezi oštećene i rascvetale kose, sklone lomljenju.

Biotin sprečava pojavu sedih

Biotin je član grupe vitamina B kompleksa, kao vitamin H. Međutim, biotin je najpoznatiji pod nazivom vitamin B7. Pored mnogih blagotvornih dejstava na naš organizam, on čini čuda sa kosom – jača je, sprečava njeno opadanje, ali ono što je najzanimljivije – biotin sprečava i pojavu sedih!

Pantenol hidrira vlas

Ovo je još jedan član porodice vitamina B kompleksa, provitamin B5. Poznato je već koliko je blagotvoran za ispucalu i suvu kožu ruku, posebno tokom zime, ali manje je poznato i da je pantenol supstanca koja vezuje vlagu, umiruje kosu i čuva vlažnost kose. On takođe čini da kosa izgleda zdravije.

Kofein sprečava opadanje

Prvo što nam pada na pamet kad se pomene kofein jeste topli napitak kojim počinjemo dan. Ipak, ova supstanca prisutna je i u nezi kose jer podstiče veću aktivnost korena kose, a može podstaći i rast kose. Na njega ćete najčešće naići na etiketama proizvoda koji sprečavaju opadanje vlasi.

Keratin dubinski regeneriše kosu

Keratin je prirodna belančevina koja održava čvrstinu i vitalnost kose tako što na njoj stvara tanak, nevidljiv zaštitni sloj. U šamponima i proizvodima za negu kose čest je dodatak za jačanje i obnavljanje, pa tako serumi za obnavljanje iskrzalih krajeva sadrže filere za dubinsku obnovu oštećene i oslabljene kose.

Filoksan povećava volumen

Filoksan je molekul koji ima sposobnost da se preobrazi iz tečnog u čvrsto agregatno stanje, a njegova prednost je što prodire duboko unutar vlasi, gde i ostaje. Na taj način filoksan deluje na povećanje prečnika vlasi, te dlaka trenutno deluje deblja, a kosa gušća.

Izvor: Žena
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter