Izvor:
25.12.2017 u 20:31
0

MODNI SAVETI: Ovo je odeća koju morate kupovati za broj veću ili manju!

Evo na koje odevne komade morate obratiti pažnju.

Svi znamo da se određena odeća zbog svog sastava skuplja pri pranju i tokom sušenja ili pak širi tokom nošenja. Zbog toga bismo trebali biti oprezni pri njihovoj kupovini i odlučiti se za broj veće ili pak manje modele.

Odeća koja se skuplja – kupuje se za broj veće

1. Majice

Obične majice s velikim procentom pamuka 'žrtve' su skupljanja, a i one s primesama poliestera takođe iz veš mašine izlaze 'manje'.

2. Majice s kragnom

Često se nakon pranja i sušenja skupe upravo u području kragne pa ih više ne možemo zakopčati ili jednostavno izgledaju čudno na tom delu.

3. Vunena odeća

Vunena vlakna takođe se smanjuju u dodiru sa vodom ili tokom hemijskog čišćenja, zato birajte modele broj veće koji će vam ujedno biti i puno udobniji.

4. Čarape

Zašto biste bez razloga zaustavljali cirkulaciju u nozi svaki put kada morate navući čarapu? Radije kupujte veće čarape.

5. Letnje haljine s dodatkom viskoze

U prodavnici nam savršeno pristaju, a nakon svakog novog pranja sve su manje. Razlog za to su materijali od kojih se prave, a jedan od osetljivijih je viskoza. Ona se rasteže kad je mokra i skuplja pri sušenju, stoga proizvođači savetuju da se pere ručno. Naravno, retki od nas će ih poslušati, pa u tom slučaju radije birajte modele broj veće kako biste izbegli štetu.

Odeća koja se rasteže – kupuje se za broj manje

1. Helanke

Jedan od najomiljenijih ženskih odevnih predmeta u većini slučajeva izrađuje se s velikim udelom sintetičkih vlakana, što znači da će se s vremenom nepovratno raširiti.

2. Džemperi od poliestera

Kao što ste primetili, šire se tokom svakodnevnog nošenja. Kada ih ujutro obučemo deluju uže, a nakon nekoliko sati postaju 'vrećasti'.

3. Najlonke od 50 i više dena

Nakon samo nekoliko pranja počinju da se šire u području kolena i članaka.

Savet plus: Farmerke su posebna kategorija. One napravljene od pravog čistog pamučnog teksasa skupljaće se pri pranju, dok će se one napravljene s velikim procentom sintetičkih vlakana odmah širiti kod nošenja. Zato kod kupovine obratite pažnju na sastav.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Twitter/Prijedor24com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter