Izvor:
22.01.2018 u 00:03
0

VEČITA MUKA SVIH ŽENA: Pamučne jastučnice su glavni krivac što vam se kosa brzo masti!

Ako je i nakon promene šampona, regeneratora i korišćenja raznih proizvoda, vaša i dalje suva, onda postoji mogućnost da je pravi krivac jastučnica na kojoj spavate.

Bez obzira na to koji tip kose imate, ako se probudite sa zapetljanom i suvom kosom možete se zahvaliti svojoj jastučnici. Da, ta tanka lepa pamučna jastučnica koja održava jastuk i glavu čistom, najverovatnije ima loš uticaj na vašu kosu.

Razlog suve kose nakon lepo prospavane noći dala je stilistkinja filmskih zvezda Džen Etkin.

– Pamuk upija vlagu, što svila ne radi, pa kad ležite na svilenoj ili satenski jastučnici, ulja iz vlasi se zadržavaju na kosi i ujutro kosa izgleda čisto i blistavo. Pamučne jastučnice upijaju vlagu iz kose i kosa ujutro izgleda suvo i neuredno. Ovo je posebno korisno za ljude koji imaju kosu sklonu kovrdžanju, kosu s debelim vlasima, kao i onima koji imaju čvrste i velike kovrdže – objasnila je Etkin.

Svilene ili satenske jastučnice su glatke i neće ostaviti crvene tragove od spavanja na koži, a sama tkanina neće isušivati kosu tokom noći. To je glavni razlog zašto bi ljudi trebalo da razmile o ulaganju u posteljinu od satena ili svile, dodala je Etkin.

– Ako ne želite da se rastanete od svojih pamučnih posteljina, pre spavanja zamotajte kosu u svilenu maramu kako bi ostala čista i blistava. Ovo je odličan način i za održavanje frizure, pogotovo prirodne kose – zaključuje Etkin.

Izvor: Telegraf
Foto: kakopedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter