BRZO POTROŠITE OMILJENI PARFEM: Obratite pažnju na oznake, da li znate šta znače!?

 

 

 Uvek biste da lepo mirišete, ali niste sigurni koja nota vam najbolje pristaje, a ni šta govore sve one oznake na bočicama? Evo kako da odaberete svoj miris i budete sigurni koji kvalitet ćete dobiti za novac koji dajete.

 EDC – Eau de Cologne, kolonjska voda, ima najmanje nota u sebi, tek dva do četiri odsto, i visok procenat alkohola. Miris će trajati sat do dva, dakle, koliko novca, toliko muzike.

 EDT – Eau de Toilette, toaletna voda, ima malu koncentraciju mirisne note parfema, od pet do 20 odsto. Mnogo je slabije postojanosti u odnosu i na parfem i na parfemsku vodu, ali ako je toaletna voda original, obično se ne razlikuje mnogo od parfemske vode. Ipak, miris će se na vama zadržati tek tri sata.

 EDP – Eau de Parfum, parfemska voda, sadrži od 10 do 30 odsto mirisne note, slabije je koncentracije od parfema i prilično jeftiniji od njega. Kao i EDT, ima pumpicu, a uz njega ćete lepo mirisati pet do osam sati.

 Čist parfem – Pur Parfum, ima najveću koncentraciju mirisa, najpostojaniji je i najskuplji. Obično je u manjim pakovanjima i retko koji ima pumpicu. Ako na sebe stavite pravi parfem, mirisaćete dan i noć.

 Neke parfemske kuće koriste, recimo, 15-procentnu koncentraciju u parfemskim vodama, dok neke istu tu koncentraciju koriste u toaletnim vodama, tako da odnos kvaliteta i cene zavisi od brenda do brenda. Kod nekih parfemska i toaletna voda mirišu različito, ipak, kod većine identično, samo je koncentracija drugačija.

 Fl. Oz. – Fluid Ounce je tečna unca, odnosno mera za tečnost, naročito na pakovanjima iz Amerike. Jedna unca je isto što i 29,57 ml, 1,7 fl. oz. je 50 ml, a 3,4 fl. oz. je 100 ml.

 

Izvor: Žena
Foto: Pixabay

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost