Izvor:
16.03.2018 u 03:18
0

ZA DUŽE TRAJANJE NA VAŠEM LICU: Stavite senku i puder preko karmina!

Na tuferčić za skidanje šminke, pored uobičajenog mleka za čišćenje, stavite kap ili dve kokosovog ulja.

Znate da ne treba da idete u krevet pre nego što skinete šminku, da pre šminkanja obavezno namažete lice kremom, ali da li ste znali da u nezi lica i kose mogu da vam pomognu i vizitkarta, stara majica i frižider? Ovo su neki manje poznati trikovi kad je reč o ljpoti i nezi.

Usne

Kako bi vam karmin duže trajao i imao mat efekat, stavite preko njega malo senke za oči ili pudera. Ako je olovka za usne mekana, ostavite je u frižider na sat vremena pre nego što je naoštrite. Što je olovka kremastija, pre ćete je potrošiti jer ima više otpada kad je oštrite.

Oči

Kad stavljate maskaru, na kapak prislonite vizitkartu ili neku drugu karticu te veličine kako biste mogli da opušteno mažete maskaru bez bojazni da ćete isprljati kapak. Na tuferčić za skidanje šminke, pored uobičajenog mleka za čišćenje, stavite kap ili dve kokosovog ulja. Tako ćete manje iritirati oko. Nije svejedno ni koju kremu koristite – ako imate tamne podočnjake, može vam pomoći krema sa vitaminom C; za kese ispod očiju, rešenje može da bude krema koja sadrži kofein ili zeleni čaj, a tanka koža ispod koje se vide vene traži proizvode sa retinolom.

Kosa

Ako imate kovrdžavu kosu, osušite je peškirom nakon pranja, stavite sredstvo za kovrdže i pustite da se sama osuši. Osetljivu kosu ne trljajte peškirom jer to može da je ošteti.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Instagram/arabmakeup

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter