ODAJU GODINE: Ovi delovi tela stare brže od ostalih!

 

Osim što se s godinama sve više i više suši, koža na laktovima i kolenima postaje i sve obešenija.

Danas postoji niz anti-ejdž tretmana, proizvoda i trikova koji pritom pomažu, ali mnoge žene greše u tome što se koncentrišu samo na lice. I neki drugi delovi tela stare brže od ostalih i odaju godine, a evo kako možete da usporite taj proces na svakom od njih:

 

1. Dekolte

Koža na prsima stari mnogo brže nego na ostatku vašeg tela, a ako ne želite da dekolte oda vaše prave godine, onda ga tretirajte isto kao i svoje lice. Na primer, kada nanosite anti-ejdž masku ili kremu, osim na lice nanesite je i malo niže, tačnije na dekolte i očuvajte mladoliki izgled.

 

2. Oči

Koža oko očiju je najosetljivija i potrebna joj je dodatna nega. Već u ranim dvadesetim trebale biste da počnete da koristite kremu za područje oko očiju. Takođe, pripazite da ne budete pregrube prema njoj dok skidate šminku jer će jako trljanje dodatno stanjiti kožu oko očiju i učiniti je još podložnijom borama.

 

3. Laktovi i kolena

Osim što se s godinama sve više i više suši, koža na laktovima i kolenima postaje i sve obešenija. Najbolji, ali i jedini način za očuvanje mladolikosti kože na tim područjima je vežbanje. Trening sa tegovima dva do tri puta nedeljno ojačaće kosti i mišiće koji će kožu održati zategnutom.

 

4. Ruke

O važnosti redovnog pranja ruku uče nas još od malena, ali važno ih je i temeljno oprati svaki put pre nego što počnete sa čišćenjem lica. Pritom trebate da imate na umu i da će ih običan sapun isušiti, pa bi bilo dobro da odaberete neki hidratantni ili ih svakodnevno negovatikremom za ruke.

 

5. Kosa

Seda kosa problem je s kojim se danas mnogi suočavaju već u dvadesetima, dok je u tridesetima gotovo neizbežna. Ako vam sede vlasi smetaju, jedino rešenje je farbanje, a pritom imajte na umu da je takvoj kosi potrebna dodatna nega.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Kviz: Naslovna strana
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Serija: Suze moje sestre
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live