ODMAH REAGUJTE: Ako vam šampon sadrži ovaj sastojak, odmah ga menjajte

 

Traganje za idealnim šamponom za kosu ponekad zna biti dugotrajan i "bolan" proces.

Proizvođači vas sa svih strana bombarduju egzotičnim sastojcima, za koje dosad niste nikad čuli, a svi redom obećavaju kako će upravo njihov proizvod vašu kosu učiniti najlepšom.

Osim što je teško odabrati iz bogate ponude, male su šanse da ćete iz prve naleteti na "onaj pravi" i verovatno ćete nastaviti nezadovoljno da menjate šampone iz meseca u mesec, nadajući se da će vam se jednom slučajno posrećiti.

Proizvođači vas sa svih strana bombarduju egzotičnim sastojcima, za koje dosad niste nikad čuli, a svi redom obećavaju kako će upravo njihov proizvod vašu kosu učiniti najlepšom.

Osim što je teško odabrati iz bogate ponude, male su šanse da ćete iz prve naleteti na "onaj pravi" i verovatno ćete nastaviti nezadovoljno da menjate šampone iz meseca u mesec, nadajući se da će vam se jednom slučajno posrećiti.

Međutim, to više ne mora biti tako, jer od lepe kose deli vas samo jedan sastojak, koji se skriva u mnogim šamponima, a trebalo bi ga izbegavati. 

Radi se o sulfatima, koji deluju štetno na kosu, pa osim prljavštine, s vlasi uklanjaju prirodna ulja i vlagu i čine ih izloženijima spoljašnjim uticajima.

Osim u šamponima, nalaze se i u drugim proizvodima za kosu, poput regeneratora, gelova, pena i slično. Zato biste pri svakoj kupovini nekog preparata za kosu trebalo da proverite da li sadrži sulfate i birate samo one proizvode koji ih nemaju, jer vam jedino oni garantuju lepu kosu.

Srbija danas
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live