parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

DAME, OBRATITE PAŽNJU: Ne nanosite svakodnevno podlogu za puder, evo i zbog čega!

 

Baza ili prajmer vizuelno ujednačava ten i skriva nepravilnosti, pa vaše lice izgleda savršeno na fotografiji. Nanosi se neposredno pre stavljanja tečnog pudera

Podloga zapuder može biti u tečnom, kamenom i kremastom izdanju ili spreju, nanosi se neposredno pre stavljanja tečnog pudera zbog matiranja kože i dugotrajnosti šminke.

Razlika između obične kreme za lice i baze je velika. Baza ili podloga za puder prikriva nedostatke na koži, pa stvara blagi film koji deluju efektno, naročito na fotografijama. Kreme hidriraju kožu, dok prajmer u većini slučajeva zatvara pore. Njih ne treba nanositi svakodnevno, već samo kada postoji poseban razlog.

Možete staviti i kremu pre prajmera, ali s obzirom na to da su današnji prajmeri i baze već (po sastojcima) zamenili dnevne kreme i sadrže sve potrebno za vašu kožu, nećete pogrešiti ako nanesete i samo prajmer, bez pudera.

Ako koristite baze s hajlajterom, koje su naročite popularne tokom leta, obratite pažnju na sjaj koji danju može biti preteran. U tom slučaju puderom u prahu možete smanjiti sjaj, naročito na T-zoni.

Kurir
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost