Izvor:
08.05.2018 u 15:26
0

ZA BUJNIJI DEKOLTE: Saznajte trikove za zatezanje grudi!

Bez obzira na veličinu grudi, važno je da su zategnute i čvrste, a da takve ostanu i u zrelim godinama, pomoći će pravilna nega, dobar izbor grudnjaka, redovne ciljane vežbe i par proverenih trikova

Tokom istorije, ideali ženske lepote su se menjali, ali su lepe grudi uvek držale visoku poziciju. Kad je reč o dekolteu, bez obzira na veličinu grudi, važno je da je zategnut i čvrst, a da takav ostane i u zrelim godinama pomoći će pravilna nega, dobar izbor grudnjaka, redovne ciljane vežbe i par proverenih trikova.

Ojačajte mišiće

Više je razloga zašto se javljaju opuštene grudi. U suštini, to je normalan proces, vezan za starenje i gubitak elastičnosti kože. Na licu se to manifestuje nastankom bora, a na grudima – njihovim opuštanjem.

Pušenje, trudnoća, porođaj, dojenje, pogrešan grudnjak ili nagli gubitak kilograma doprinose ranijem opuštanju grudi

Sama struktura i građa grudi čine ovaj proces opuštanja još lakšim. Ženske grudi nisu napravljene od mišića koji bi im davali čvrstinu, već od masnoće i vezivnog tkiva, koji su podložniji promenama i opuštanju. Jedini podupirači su, zapravo, slabi ligamenti i kožno tkivo koje ih oblaže. Osim toga, na njihov položaj na našem telu utiče i sila gravitacije koja ih vuče nadole.

Smatra se da do opuštanja dojki dolazi otprilike posle četrdesete godine života, ali postoje faktori koji mogu da doprinesu da vam podizanje grudi kao tretman zatreba mnogo ranije. Među njih spadaju pušenje, trudnoća, porođaj, dojenje, pogrešan grudnjak ili nagli gubitak kilograma.

Iako mnoge žene smatraju da je lifting grudi nemoguća misija onda kada se one jednom opuste, ono što možete da sanirate jeste da ojačate grudne mišiće i kožu učinite što elastičnijom.

To ćete najbolje uraditi pomoću kozmetičkih sredstava specijalno namenjenih lepoti ženskog dekoltea, koje treba svakodnevno da utrljavate nežnim kružnim pokretima koji slede oblik grudi i sežu sve do vrata. Pre nego što počnete da ih koristite, stručnjaci preporučuju da istrljate predeo oko grudi, ali vrlo nežno. To možete da uradite pomoću specijalne rukavice tako što ćete blagim pritiskom trljati grudi, ali nikako bradavice.

Kada se odlučite za neki od preparata za negu grudi, obratite pažnju da taj preparat sadrži vitamine A, E, C, i B5 jer oni vrše hidrataciju kože i stvaraju omot koji pomaže koži da razvije funkciju "prirodnog grudnjaka". Bilo bi dobro da sadrže i ženšen, hmelj, žalfiju, sojino i pirinčano ulje jer to regeneriše kožu, dok baobab učvršćuje i hrani kožu.

Hidroterapija

Hidroterapija je vrsta nege koja je takođe veoma korisna za održavanje čvrstoće grudi. Reč je o tuširanju grudi naizmenično hladnom i toplom vodom, što pojačava cirkulaciju, pri čemu topla voda utiče na širenje krvnih sudova, a hladna na njihovo skupljanje. Na taj način vaše grudi "rade gimnastiku", a, pored toga, voda masira i zateže tkiva. Uperite mlaz prema grudima, a onda pravite "osmice".

Na kraju, pustite jak mlaz hladne vode na stopala, a onda mlaz podižite preko nogu do srca. Na taj način reaktiviraćete cirkulaciju, koja će delotvorno uticati i na vaš dekolte.

Udobni grudnjaci

Iako možda mislite da dobro znate koju veličinu grudnjaka nosite, ne zaboravite da se oblik i veličina grudi s godinama menja. Štaviše, istraživanja govore da čak 85 odsto žena odabira i nosi pogrešnu veličinu grudnjaka.

Iz brushaltera prave veličine deo grudi ne sme da ispada (ako je premali) niti sme da bude previše prostora između korpe i grudi (kao što je to slučaj ako je preveliki). Žene s velikim grudima trebalo bi da biraju grudnjak koji nema previše uske naramenice kako im se ne bi urezivale u kožu. Vodite računa i koliko je stegnut oko leđa, odnosno ni u tom delu ne bi trebalo da se urezuje u kožu.

Mnoge žene greše kada pokušavaju da skraćivanjem naramenica podignu položaj grudi. Rezultat? Grudi tamo gde su i bile, a grudnjak je na leđima podignut skoro do vrata. U tom slučaju, bolje rešenje je kupiti puš-ap model.

Plivanje i tegovi

Pritiskanje dlana o dlan tačno ispred grudnog koša predstavlja odličnu vežbu za grudne mišiće. Istovremeno, ova vežba je i odlična za kičmu i jačanje leđnih mišića, a kada je telo pogrbljeno, grudi deluju opušteno. Kada osetite kako mišići grudi "rade", ostanite u tom položaju desetak sekundi. Radite ovu vežbu nekoliko puta dnevno.

Takođe, možete da stanete ispred zida, ruke postavite u širini ramena i položite ih na zid gurajući što jače, kao da rukama želite da odgurnete zid. Dva do tri puta dnevno po 10 ponavljanja učiniće mnogo za tonus vaših grudi.

Ne baš tako omiljeni sklekovi su jedna od najboljih vežbi ako želite lepe i zategnute grudi. U početku radite lakše, ženske sklekove, a kada ojačate, pređite na muške, koji su mnogo teži, ali i efikasniji.

Ako ste ljubitelj rekvizita, poslužite se manjim tegovima ili flašicama napunjenim vodom. Stanite mirno, zategnite stomak i ispravite leda, a desnu nogu blago savijte u kolenu i izbacite napred. Ispružene ruke podignite sa strane do visine ramena, zatim ih spustite i podignite ispred sebe do visine ramena (vežbu izvodite kao da gurate nešto sa strane i napred). Ponovite osam puta, a zatim promenite nogu i ponovite još osam puta.

Obratite pažnju i na držanje. Trebalo bi da stojite ili sedite što ispravljenijih leđa jer će se time automatski i vaše grudi podići pa će nastati obešeni izgled. Kad god ste u mogućnosti, plivajte. Mišići na kojima su naslonjene vaše grudi jačaju tokom plivanja, pa će samim tim i vaše grudi biti čvršće.

Pravilna ishrana

I pravilnom ishranom možete da negujete vaše grudi, delujući iznutra ka spolja, a ključan sastojak na koji bi trebalo obratiti pažnju je estrogen. To je ženski polni hormon koji uslovljava rast i razvoj polnih organa, reprodukciju, oblikovanje koštanog sistema i složenog ponašanja. Estrogen se nalazi u velikom broju namirnica i dobra je vest da se radi o zdravim namirnicama.

Semenke lana sadrže najveću količinu estrogena koju možete dobiti iz neke biljke, a slede soja, tofu, sojino mleko, hmelj, kikiriki, kukuruz, pšenica (integralna), grašak, suvo voće, bademi, indijski orah, komorač…

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter