Izvor:
11.05.2018 u 00:41
0

ŽENE IH OBOŽAVAJU: Možete da dobijete ove zdravstvene probleme ukoliko nosite štikle!

Štikle nisu najudobnija obuća, ali žene ih ipak svakodnevno nose. Osim što lako možete da se povredite ako birate visoke potpetice, možete da zadobijete i neke zdravstvene probleme ako preterate sa nošenjem.

Možete da povredite zglobove

Dovoljan je samo jedan pogrešan korak usled kog stopalo može da se iskrene u stranu, a tako možete da istegnete ligamente i lateralnu stranu zgloba stopala.

Opasnost od artritisa

Kako piše "Insajder", zglobovi u kolenima mogu da obole od artritisa zbog načina stajanja i hodanja u štiklama, jer se hrskavica tako dodatno troši.

Bol u drugim delovima tela

Budući da se telo navikava na određeno držanje i način hoda kada nosite štikle, može doći do bola onda kada štikle ne nosite. Doktorka Ami Krejdin navodi da dugoročno nošenje obuće s visokim potpecama dovodi do bolova u leđima, promene u probavi, bola u vratu, glavobolje, bolova u kolenima.

Izvor: B92
Foto: Twitter/SentinelStaffs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter