Izvor:
19.05.2018 u 21:33
0

ŽELITE SAVRŠENU LINIJU ZA LETO: Postavite sebi ova tri pitanja i odgovorite na njih!

Sunčano i toplo vreme, u kome uživamo već neko vreme, odličan je podsetnik da za malo više od mesec dana kalendarski počinje leto. Dugi dani provedeni na plaži i kratke noći provedene u izlascima su normalan ritual za ovo doba godine.

Iako svi jedva čekamo najomiljenije godišnje doba – leto, a ono sa sobom donosi i nekoliko muka. Osim što nam nekad zaista bude pretoplo, najveći nam je problem to što smo po celi dan takoreći nagi, u odeći koja više pokazuje, nego što sakriva. Neki tokom čitave godine misle na letnji period, vode računa o svojoj liniji, paze da ne jedu kaloričnu hranu i vežbaju svakodnevno, dok većina nas nema vremena za sve te stvari, sve završava u zadnji tren i uvek se nađe u situaciji da ne može da stane u kratke pantalone ili suknju od prošlog leta.

Donosimo vam najdelotvorniju dijetu sa kojom ćete moći da nosite stvari i od prošle sezone. Ne radi se o nikakvom posebnom režimu, već o samo jednoj jedinoj stvari: da se oduprete želji da pojedete sve nađete u kući! Naravno, zvuči jednostavnije nego što je, zato vam donosimo tri pitanja koja morate da se zapitate svaki put kada krenete da jedete!

Da li ste zaista gladni?

Često kada idemo da jedemo, uopšte nam se ne jede i nismo gladni. Najčešće idemo da jedemo iz dosade ili jer svi jedu, pa zašto ne bismo i mi. Takva 'grickanja' su najgora, pogotovo zato što stvaramo naviku “jedenja“ i u drugim prostorijama, osim u kuhinji. Kada bi uspeli da zadržimo hranu samo u kuhinji, to bi bio veliki pomak i ređe bi nam padala na pamet ideja o jelu iz dosade.

Da li ćete u skorije vreme da ručate/večerate?

Ako ste ogladneli, a znate da će ručak biti vrlo brzo probajte da se malo strpite. Osim što ćete pokvariti ručak ako uzmete nešto pre njega, sigurni smo da ćete za ručak da pojedete celu porciju kako ste i planirali, ako ne uzmete nešto pre njega. Ako ste nestrpljivi u čekanju, popijte čašu vode.

Da li volite uopšte tu hranu?

Često kada jedemo iz dosade, jedemo i hranu koja nam inače nije draga. Ona čokolada koja mesecima stoji u ormariću jer je niko ne želi – vi ste je pojeli. Hleb koji je od juče i definitivno nije vaš omiljeni – vi ste ga pojeli. U teškim trenucima, može da posluži čak i voće, tako da u kući slučajno ne bi ostalo nešto nepojedeno od hrane. Probajte da napravite selekciju, i ako ništa, barem jedite samo onu hranu koju volite. Tek tada ćete da vidite veliku razliku na svom telu.

Izvor: Glossy
Foto: Instagram/carlyrowena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter