Izvor:
21.05.2018 u 23:14
0

PRIRODNO ULJE ZA SUNČANJE: Po receptu koji je nastao u doba kad modernih preparata nije bilo!

Napravite prirodno ulje za sunčanje po receptu koji je nastao u doba kad modernih preparata nije bilo, a ljudima je bila neophodna zaštita od sunca.

U staklenu bocu šireg otvora ili malo veću teglu stavite nekoliko izrendanih šargarepa, nekoliko naseckanih zelenih oraha, nekoliko lavandinih cvetova, a može se dodati i žalfija. Napunite flašu otprilike 60-70 odsto tim sadržajem, a potom nalite do vrha maslinovim uljem. Mešavina se ostavi na suncu 20-25 dana, uz svakodnevno mešanje mućkanjem boce, a na kraju se procedi kroz nekoliko slojeva gaze. Maslinovo ulje ima prirodni zaštitni faktor 2, što je zanemariva zaštita za današnje zračenje, ali prirodno veći faktor imaju šargarepa i orah, što znatno podiže zaštitni faktor našeg ulja, a osim toga i neguje kožu. Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A i koristi se i u modernim preparatima za sunčanje, jer obnavlja kožu i usporava njeno starenje, ali i ubrzava tamnjenje. Lavanda i žalfija takođe su odlični za negu kože, deluju protivupalno i na akne, opekotine, rane, a lekovita žalfija smanjuje i celulit. Osim toga, ovi sastojci će ulju dati predivan miris.

Izvor: B92
Foto: akhbarelyom.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter