PREKINITE ODMAH: Navike kojima trajno uništavate kosu!

Često svoje raspoloženje "istresemo" na našoj kosi. Od nervoze i stresa je vrtimo prstima, igramo se vrhovima, vežemo prečvrsto rep…

Zapravo, ne razmišljamo da bismo upravo našim "nerazmišljanjem" mogle da oštetimo kosu – i to ozbiljno idugotrajno. Stoga predstavljamo tri saveta – šta nikako NE treba da radite s kosom.

1. Skloni prste s kose!

Uglavnom radimo to zbog toga jer smo živčane: omotavamo kosu oko kažiprsta – i to po više puta. Međutim, ta je navika štetna za našu kosu – ruke nam često nisu čiste te prenosimo prljavštinu na kosu. A to ipak uzrokuje mašćenje kose.

2. Raspusti kosu!

Konjski rep je brza frizura koja ostavlja utisak na okolinu. Međutim, ako svaki dan vežeš kosu u rep, to može uzrokovati ispadanje kose – takođe i ako vežeš pletenicu ili punđu. Stalnim povlačenjem i težinom koju mora podnositi kosa iznad čela, oštećuju se folikule kose te se tako sprečava rast nove.

3. Šišanje je bolje!

Postoji jedna dečja bajka:

– Ako iščupaš sedu kosu, porašće ti deset novih dlaka.

Dobro je da se radi o bajci. Naravno da čupanjem kose nećemo potaknuti rast nove, samo ćemo ošteti folikule. Ako ti seda dlaka baš smeta, kratko je ošišajte.

 

Alo.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost