Izvor:
25.05.2018 u 21:31
0

DA LI PRAVILNO KORISTITE DEZODORANS? Ovo je jedini pravi način da „ne mirišete“ na znoj!

Zanimljivo je da znoj ne miriše, neprijatan miris se stvara kada bakterije na koži raseju znoj.

Znojenje nije ni malo zabavno, baš zbog toga svi koristimo dezodoranse (ili bi bar trebalo). Međutim, lekari tvrde da ne umemo da ga koristimo kako treba i da ga čitavog života koristimo pogrešno. Postoji razlika između antiperspiranta i dezodoransa, kako dr. Harper objašnjava: "Antiperspiranti su dizajnirani da spreče znojenje, dok se dezodoransi koriste za maskiranje neprijatnih mirisa.

Zanimljivo je da znoj ne miriše, miris se proizvodi kada bakterije na koži raseju znoj.

Svako ko je svestan mirisa tela treba da korsiti pH balansiran sapun za kupanje, jer parfimisani proizvodi mogu da promene pH vrednost kože i da je učine boljim okruženjem za rast bakterija, što zauzvrat može pogoršati neprijatne mirise. – kaže dr. Daun Harper.

Britanska doktorka dr. Daun Harper je upozorila na četiri najčešće greške koje ljudi rade kada stavljaju dezodorans ili "roll-on". To rezultira smanjenom delotvornošću, i tada vas ne može adekvatno zaštititi od neprijatnih mirisa.

1. Nanosimo ga odmah nakon tuširanja

Ovu grešku pravi jako veliki broj ljudi, jer je svima nekako logično da nakon tuširanja stave dezodorans, ali zapravo u tome uopšte nema logike. Vlažna koža teško apsorbuje bilo šta, a posebno dezodorans pa većina njega završi na odeći.

2. Stavljamo ga odmah nakon buđenja

Dr. Harper savetuje da stavljate dezodorans u večernjim satima, a ne ujutro odmah nakon buđenja, jer tako ima dugotrajniji defekat. Takođe, kaže kako je nakon večernjeg nanošenja dezodoransa, dobro da ujutru operete pazuhe sapunom i vodom.

3. Odevamo se odmah nakon nanošenja

To radi puno ljudi, ali dr. Harper napominje da bi trebalo pričekati da se dezodorans nakon nanošenja osuši na koži, i tek tada krenuti s odevanjem.

4. Stavljamo previše dezodoransa

Doktorka Harper kaže da ga ne bi trebalo koristiti svaki dan. Zapravo tvrdi da je dovoljno jednom do dva puta nedeljno. Iako se sad mnogi ne bi složili sa njom pa će nastaviti po starom da ga stavljaju svaki dan. Ipak, ona napominje kako je to pogrešno.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter