Izvor:
27.05.2018 u 14:56
0

TAMNI PODOČNJACI VAS UPOZORAVAJU: Da li vam je organizam pod stresom ili se bori sa infekcijom!

Tamni podočnjaci upozoravaju da je organizam umoran, pod stresom ili da se bori sa infekcijom.

Naduti podočnjaci su veoma česta pojava, ali nemaju mnogo veze sa nedostatkom ili previše sna, već mogu da budu pokazatelj da nešto u životu mora da se promeni.

Nadudost ispod očiju je najčešće posledica zadržavanja vode ili nagomilavanja limfne tečnosti. Ovaj problem se rešava smanjenjem soli u ishrani. Tamni podočnjaci upozoravaju da je organizam umoran, pod stresom ili da se bori sa infekcijom. Ukoliko nijedan od ovih narodnih preparata ne ukloni podočnjake treba otići kod lekara.

Soda bikarbona

Nekoliko kašičica sode bikarbone treba pomešati sa nekoliko kapi vode i donjom stranom kašike namazati preko podočnjaka, dalje od očiju. Posle nekoliko minuta se ispira lice.

Krastavac

Krastavac pomaže kod nadutih podočnjaka, crvenila i iritacija, a koristi se hladan, isečen na tanke kolutove koji se stavljaju na oči. Kolutovi bi tebali da odstoje pola sata.

Crni i zeleni čaj

Kamilica smanjuje crvenilo i hladne kesice se stavljaju na oči kako bi smanjile nadutost. Crni i zeleni čaj, za razliku od kamilice, sadrže kofein, pa sužavaju male krvne sudove u koži oko očiju. Na taj način ove kesice podstiču cirkulaciju. Hladne kesice čaja treba da deluju oko 15 minuta. Ukoliko se tretman ponavi dva puta nedeljno – zategnuće se koža oko očiju.

Belanca

Belance se dobro umuti i kada postane penasto i čvrsto, nanese se na podočnjake da stoji oko 15 minuta. Dok se belanca suše koža će se zatezati i podsticati cirkulaciju.

Mleko

U hladno punomasno mleko se umoči parče vate, iscedi i stavi na oči. Kada odstoji desetak minuta – otok će spasti.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter