Izvor:
28.05.2018 u 00:02
0

VODITE RAČUNA: Ove proizvode ne smete da držite u frižideru!

Ako želite produžite vek trajanja svog omiljenog parfema nikako ga nemojte držati u kupatilu, nije mu tu mesto, kao ni lakovima, kremama za oči, ali i maskama za lice.

Parfem
Nagle promene temperature i svetlost imaju loš uticaj na parfem. Može se promeniti njegov miris ili njegov intenzitet. Najbolje je parfeme držati u frižideru, budući da je to hladno i mračno mesto.

Lak za nokte
Budući da je u pitanju emulzija, duže će mu trebati da se stvrdne i osuši ako ga čuvamo na hladnom mestu kao što je frižider.

Krema za oči
Krema za oči će duže trajati, ali i imati više efekta na oči i podočnjake ako se čuva u frižideru. Hladnoća kreme će smanjiti nadutost oko očiju i umiriti iritaciju.

Maska za lice
Duže će trajati i imaće jači efekt na lice i oči. Hladnoća maske za lice će brže opustiti kožu i mišiće, pa će ublažiti osećaj iritacije kože.

Krema za sunčanje
Mnogo duže će vam trajati ako je držite u frižideru. Ostavljanje kreme za sunčanje na višim temperaturama smanjuje njenu delotvornost i zaštitni faktor.

Prirodna kozmetika
Sva prirodna kozmetika bi trebala da stoji u frižideru. U pitanju su organski proizvodi koji ne sadrže parabene, sulfate kao ni konzervanse, pa će ih hladnoća sačuvati od razvoja raznih bakterija.

Držanje olovke za oči stalno u frižideru će je stvrdnuti i smanjiti njen efekat, ali u redu je ako je par minuta pre nanošenja staviti u frižider kako bi lakše povukli ravnu crtu i kako se ne bi previše topila.

Izvor: Kurir
Foto: zenski magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter