Izvor:
04.06.2018 u 13:40
0

REŠITE SE AKNI I PORA: Napravite masku od paradajza koja čini čuda!

Ukoliko niste zadovoljni svojom kožom i imate problema s aknama, porama, opekotinama od sunca ili kožom koja izgleda umorno, paradajz će vam biti od velike pomoći.

Bogat je likopenom, antioksidansom koji deluje kao neutralna krema protiv sunca. Ovi antioksidansi takođe deluju kao proizvod protiv starenja kože i bore se protiv oštećenja ćelija i crvenila. Preporučuje se unos najmanje jednog paradajza dnevno, koji će pomoći koži da zadrži vlagu.

Velike pore omogućavaju prljavštini da se zadrži na licu, zbog čega se povećava mogućnost infekcije. U tom slučaju uzmite jednu supenu kašiku svežeg soka od paradajza i dodajte dve do četiri kapi svežeg limunovog soka. Za nanošenje ove smese na lice iskoristite vatu i masirajte kružnim pokretima. Nakon 15 minuta se umijte hladnom vodom. Redovna primena ove maske znatno će smanjiti pore.

– Prirodna kiselina u paradajzu pomaže u smanjenju i uklanjanju akni. Vitamini A i C nalaze se u mnogim lekovima protiv bubuljica, a paradajz je bogat upravo ovim vitaminima. Za ozbiljne probleme s aknama izgnječite kompletan paradajz i nanesite ga kao masku na lice. Držite tako sat vremena, a potom isperite i nanesite sredstvo za hidrataciju kože. Radite to barem jednom dnevno i akne bi trebalo da se povuku.

– U slučaju veoma masne kože, uzmite krastavac i njegov sok pomešajte sa sokom jednog paradajza. Nanesite mešavinu na lice vatom i to činite svakodnevno.

– Leti su opekotine od sunca veoma česte, a ukoliko vam se to desi, izgnječite pola paradajza i pomešajte s dve supene kašike jogurta. Tu mešavinu nanesite na lice, vrat, ruke i stopala, a potom isperite nakon 20 minuta. Paradajz će ohladiti kožu i neutralisati njenu površinu, dok će jogurt osigurati potrebne proteine.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Korisni saveti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter