NEGATIVNA REAKCIJA: Evo koje kozmetičke proizvode nikako ne treba kombinovati!

 

Da bi kozmetički proizvodi bili efikasni i dali koži samo pozitivan efekat, morate znati da se ne mogu svi koristiti istovremeno.

Neke kombinacije kozmetičkih proizvoda dovode do negativnih reakcija na koži – iritacije, alergija ili pojavu zapušenih pora. Da se nikada ne biste suočili sa takvom situacijom, nikada ne mešajte sledeće komponente.

Koja kozmetika se ne sme kombinovati

Svi znaju da ne treba nanositi masne kreme na sveže hidriranu kožu, jer će ovo biti neefikasno i može dovesti do pojave proširenih pora.

Sredstva sa probiotikom i mineralna kozmetika

Mineralna kozmetika neutrališe dejstvo probiotika. Dakle, koristite sredstava sa ovim komponentama u različito vreme. Inače, alkohol takođe neutrališe probiotike, stoga pažljivo pročitajte sastav sredstava pre upotrebe.

Ulje za lice i maske za jednokratnu upotrebu

Ulja za intenzivnu hidrataciju kože se ne mogu istovremeno koristiti sa maskama. Sa ovom kombinacijom, koža jednostavno ne dobija aktivne sastojke. Na primer, ako koristite masku za hidrataciju lica sa hijaluronskom kiselinom, nakon toga ne primenjujte kremu baziranu na uljima.

Krema sa zaštitnim faktorom i parfemi

Ako nanesete kremu sa zaštitnim faktorom ne upotrebljavajte parfeme. Stvar je u tome što alkohol nije najbolji saveznik za lepu kožu na jakom suncu, jer se često na koži mogu pojaviti tamne mrlje. Osim toga, parfem smanjuje efikasnost SPF i dobićete neujednačen ten.

 

 

Izvor: Story
Foto: Twitter

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live