Izvor:
21.06.2018 u 14:09
0

SAVRŠENA STOPALA U 4 KORAKA: Vodič za pedikir kod kuće!

Ako želite da izbegnete odlazak u salone, pedikir uradite kod kuće u nekoliko jednostavnih koraka.

Napokon su stigli topli dani i vreme je da u modne kombinacije uvrstimo sandale i papuče… Da bi bilo kakav tip otvorene obuće lepo izgledao na nogama, potrebno je da sa posebnom pažnjom sredimo stopala i nokte. Ako želite da izbegnete odlazak u salone, pedikir uradite kod kuće u nekoliko jednostavnih koraka.

1. Pripremite kupku za stopala tako da u vruću vodu dodate morsku so koja će pomoći pri omekšavanju tvrde kože, pa pustite da se malo ohladi. Dodajte po želji i neka od eteričnih ulja poput ulja lavande, ruzmarina ili čajevca. Uronite noge u vodu na 15 do 20 minuta, a nakon toga vreme je za odstranjivanje tvrde kože koja je sada omekšala. Najbolje rezultate ćete postići korišćenjem velike (ali ne grube) turpije ili kamena za pete.

2. Osušite noge peškirom i pređite na uređivanje noktiju koje je važno iseći ravno i ne preduboko da ne bi došlo do neprijatnog urastanja nokta u meso. Rubove ublažite i oblikujte turpijom, a ploču nokta lagano ispolirajte blok turpijom kako bi uklonili brazde. Kožicu nokta pogurajte drvenim štapićem.

3. Sledeći korak je lakiranje; za početak nanesite podlogu, a onda lak u boji i nemojte da se bojite živih boja koje će odlično izgledati na uređenim noktima. Lak nanesite u dva sloja s tim da morate da pripazite da se prvi sloj dobro osuši.

4. Kad ste sigurni da su oba sloja dobro osušena, počnite sa hidratacijom. Stopala vole masne i hidratantne kreme i slobodno stavite izdašan sloj.

Naravno, ovaj postupak ćete morati da ponavljate, ali da biste pri svakom sledećem pedikiru imali što manje posla, održavajte stopala tako da izbegavate sandale sa neudobnim i tvrdim đonovima, a po potrebi pri tuširanju turpijom ili kamenom odstranite zadebljalu kožu u nastajanju. Takođe, nemojte da zaboravite na hidrataciju, ali i zaštitu od sunca kad nosite otvorene cipele.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter