Izvor:
15.07.2018 u 11:13
0

OBAVEZNO ČITAJTE DEKLARACIJE: Evo šta morate znati o preparatima za kosu!

Kada kupujete preparate često se vodite preporukom ili vas jednostavno privuče pakovanje. Ipak, ukoliko želite preparat koji će vam zaista i pomoći evo o čemu da vodite računa pri kupovini.

Hidratantni balzami
Izaberite balzam sa sledećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrijum laktat, Natrijum PCA.

Neki alkoholi
Masni alkoholi su dobri za kovrdže. Ti alkoholi počinju na slovo „C“ i „S“: Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

Nizak pH nivo
Ako imate suvu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Takođe, potražite proizvode koji kažu, „intenzivno hidrira“, „protiv starenja“ ili „zaštita od toplote“.

Ulja
Proizvodi s hranjivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti kosi. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suve kose.

Proizvodi za lakše raščešljavanje kose
Bilo koji proizvod koji sprečavaju mršenje kose i daje joj vlažnost i koji se prska na kosu od korena do krajeva je dobar za kosu. Kada ga nanesete, kosu raščešljajte četkom, a ne češljem. Tako će se proizvod ravnomerno naneti na celu kosu i zaštiti je od spoljašnjih uticaja fena za kosu i vazduha.

Srbija danas
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter