Izvor:
21.05.2017 u 18:32
0

SPREMITE SE ZA LJUBAVNI VATROMET: Venera nam donosi burne romanse!

Tranzitna Venera u Ovnu obeležila je ovo proleće. Mnogi pripadnici ovog znaka, ali i svi oni sa podznakom u Ovnu, i dalje se trude da uhvate ritam sa promenama koje ono donosi, ponovo pokreće i zahteva. Sitne pukotine, koje prizivaju velike rezove. Kratke rečenice, koje otvaraju duge razgovore. Slučajni susreti, koji menjaju živote.

Tokom maja, tranzitna Venera udružiće svoje potencijale u dodiru sa tranzitnim Marsom, Saturnom, Plutonom i Jupiterom. Od navedenih planeta, samo Venera i Mars nisu u retrogradnom hodu. Šta nam to govori i donosi, te čemu nas uči?

Obično aspekte prema retrogradnim planetama vezujemo za nedovršenu prošlost, za neke emocije koje i danas žive u nama i neka vrata koja nismo zatvorili. Međutim, iako su to najčešće manifestacije ovih aspekata, ne treba zaboraviti ni procese promena u kojima se svako od nas nalazi. Shodno tome, aspekti prema retrogradnim planetama aktiviraju i one promene koje smo pokušali da odložimo do trena neophodnosti. Ovo je taj trenutak.

Prvi aspekt koji retrogradna Venera u Ovnu obrazuje jeste aspekt sekstila prema tranzitnom Marsu u Blizancima. Ovaj aspekt obeležiće period od 19. maja do 4. juna. Mars u Blizancima je takođe i dispozitor ove Venere, pa imamo lep odnos planete i njenog vladara. Tranzitna Venera u Ovnu voli brzinu, a dodir sa Marsom u Blizancima ubrzava svaku njenu zamisao.

Ovaj Mars nema mira, mir je njemu običan, dosadan, a on isuviše voli život da bi dozvolio da dani mirno protiču pored njega. Imate mnogo obaveza i ne znate kako da sve postignete? Ovaj aspekt će vam pomoći u tome. Naravno, shodno vašim natalnim postavkama ovih planeta. Ali svakako da će svako od nas imati, makar mrvicu više, energije, entuzijazma i ambicije.

Ako osetite da vam dan brzo prolazi, ali produktivnije nego inače, i ako na kraju dana shvatite da ste ostvarili sve planirano, osećate uticaj ovog aspekta. Kasno ćete legati, rano ustajati, malo spavati, a imati više energije nego prethodnih nedelja. Ovaj aspekt najviše će osećati svi oni koji imaju u svojim natalima Veneru u Ovnu ili Marsa u Blizancima, svi oni sa Sunčevim znakom u Ovnu ili Blizancima, i naravno oni sa natalnim aspektom sekstila ove dve planete.

U isto ovo vreme, tranzitna Venera u Ovnu će obrazovati aspekt opozicije sa retrogradnim Jupiterom u Vagi. Egzaktno 19. maja, a uticaj ovog aspekta osećaće se do 25. maja. Rat i balans. Prkos i mir. Bunt i harmonija. Onaj koji otima njegovo i onaj koji osvaja njegovo. Spremite se za preterivanja.

Prenaglašene emocije će nas pratiti. Manjak strpljenja i dašak nerazumevanja svega onoga što se protivi našim trenutnim željama. Dragi moji Ovnovi, i svi sa Ovnom na podznaku, i drage moje Vage i oni sa podznakom u Vagi, dopustite da vam neko dokaže da ponekad niste u pravu. I nemojte dizati ponos ili nos zbog toga, sve je to deo života.

Tranzitna Venera u Ovnu obrazovaće aspekt kvadrata sa retrogradnim Plutonom u Jarcu, od 20. do 31. maja, egzaktno 26. maja. Svakako da Venera u Ovnu nikada nije bila suptilna u emocijama. Ona i voli i mrzi jednakim žarom. Očekivati od ove Venere da vas voli drugačije, znači rušiti sve njene osobenosti i buditi ono najgore u njoj. Satkana je ona od najlepših emocija. Ali vrlo dobro poznaje svoje demone, i pušta ih iz sebe kada je povređena.

Ako niste spremni na apsolut, ako ostajete sigurni na površini, i ako se plašite da zaronite u pakao emocija, onda zaobiđite osobe sa ovom Venerom. U suprotnom, spoznaćete moć ljubavi, i kada ih najviše zavolite bićete ostavljeni, jer Venera u Ovnu može da voli samo vatru jednaku njenoj. Ona voli samo onoga koji nema potrebu da smiruje njen plamen, jer isuviše dobro zna koliko je životne energije satkano u plesu sa njom.

Venera u Ovnu zavoleće samo onoga ko ume da probudi ono najnežnije u njoj, ali da joj ne dopušta da se ušuška u sigurnu luku, već joj iznova izmiče tlo pod nogama. Rat i mir emocija jeste prava mera za ovu Veneru. Shodno tome, svi Ovnovi, Jarčevi, oni sa podznacima u ovim znacima, ili Venerama, u narednom periodu mogu očekivati uzbudljive emotivne trenutke.

Povoda za ljubomorne scene biće i tamo gde nema realnih osnova da ih bude. Povišeni glasovi, varnice iz pogleda, prstiju i vulkani energije, okužiće nas u nastupajućim danima. Da li smo dovoljno hrabri da prihvatimo demone kao deo nas i da istrajemo u svojim emocijama? Da li smo dovoljno ludi da volimo ono što drugi osporavaju i proglašavaju pogrešnim izborom? Da li smo dostojni ljubavi koja dolazi jednom, odabranima i menja naš svet iz korena?

U periodu od 27. maja do 6. juna tranzina Venera u Ovnu obrazovaće aspekt trigona sa retrogradnim tranzitnim Saturnom u Strelcu. Nakon iznenadnih i burnih emocija, vreme je za njihovu stabilizaciju. Opstaju suđeni. Pronalaze se odabrani. Ljubav je odabrala svoje miljenike.

Svaki od navedenih aspekata deluje u skladu sa našim natalnim postavkama pomenutih planeta. Neko od nas će jače osetiti njihove uticaje, neko slabije. Ali svi mi osećamo i osećaćemo energiju ljubavi koja dolazi i pronalazi svoje ratnike. Srećno!

Izvor: Astroportal.in

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter