Izvor:
17.07.2017 u 20:34
0

HOROSKOP OTKRIVA: Pripadnica ovog znaka je super mama!

Horoskopski znak utiče i na to kako ćemo reagovati i ponašati se kao roditelji. Saznajte koje vrline i mane krase pojedine znakove, kao i šta je kojoj mami najbitnije u vaspitanju deteta.

Ovan

VRLINE samopouzdanje, snaga, neustrašivost

MANE ljutnja, opsesivnost, taština i tvrdoglavost

Ova mama ratnica sve što uradi ostavi trag. Uz Mars kao vladajuću planetu, svemu će pristupiti kao da ulazi u bitku. Majčinstvo nije za slabiće, a ona to nikako nije. Prava diva čuči u svakoj Ovnici, a samopouzdanje vas nikad neće napustiti.

Najčudnija stvar u majčinstvu za vas je spoznaja da u prvim godinama jedno malo biće zavisi potpuno od vas. Ovnovi su najviše usmereni na sebe i svoje potrebe, pa će im trebati vremena da se prilagode. Ipak, oni su snažan uzor detetu za ceo život.

Bik

VRLINE stabilnost, prefinjen ukus, zdrav razum i posvećenost poslu

MANE materijalizam, promene raspoloženja i ispraznost

Ima dana kad ćete biti teški, pa ćete dete plašiti opasnostima od saobraćaja, nepoznatih osoba… Ali jednom kad uvidite da su svi sigurni, vreme je za zabavu. Mame u znaku Bika ponekad su krute. U njima čuči staromodna devojka koja ne odustaje od principa. Ali iza te fasade je dama koja je čvrsto na zemlji. Vi ste mama koja će naterati dete da i nedeljom ima određene aktivnosti sve dok ne odraste, ali dopustićete mu i da se s 12 godina vozi na motociklu. Bik je proračunat i pravi mudrac, veruje da se investicija vraća. Ako vreme posvetite podizanju i vaspitanju deteta, očekujete da ćete dobiti priznanje. Vaša deca će biti lepo odgojena, poštovaće autoritete i verovatno će vas idealizovati. Iako želite da budete bliski s decom, nećete žrtvovati poštovanje kako biste bili njihovi najbolji prijatelji. U majčinstvu možete iskoristiti svoje menadžerske kvalitete. Organizovan odgoj dece vama je prirodan, za razliku od drugih znakova.

Blizanci

VRLINE svestranost, otvorenost, originalnost, kreativnost, znatiželja, razigranost

MANE nedoslednost, nedostatak granica, kontradiktornost, držanje predavanja umesto slušanja

Mama Blizanac je višestrana osoba – kompleksna i ponekad kontradiktorna, ali nikad dosadna. Raznovrsni ste i svestrani, pa porodica stalo nagađa šta ćete učiniti i reći. Kod vas u kući nikad nije dosadno, iako ukućani ponekad požele malo mira.

Standardi su vam podložni promenama. Vašim znakom vlada Merkur, planeta komunikacije i intelekta, tako da ne možete samo isključiti mozak. Kao rezultat te mentalne energije možda ćete biti ekscentrična mama iz kraja ili najuglednija. Vaš majčinski instinkt je nesumnjivo jedinstven.

Rak

VRLINE osećajnost, dobar ukus, odanost, sentimentalnost

MANE suviše zaštitnički nastrojena, promenljivo raspoloženje, strah, ljubomora

Superiornim kao roditelju, većini ovih žena majčinski instinkt je u genima. Od malih nogu brinu se o svima. Vi biste mogle roditi i kod kuće, biti dula ii dugo dojiti dete. Imate idealistički pogled na porodicu i talenat za stvaranje lepog i udobnog doma. Duboko se predajete u odnos s decom i verovatno će vam se ona poveravati celog života. Ponekad ste rezervisani ili sramežljivi, pa će vas deca zbližiti s roditeljima u parku.

Lav

VRLINE razigranost, liderstvo, kreativnost, poverenje

MANE previše energije, dramatičnost, sebičnost

Kreativna i dramatična mama Lavica ostaviće trag gde god da se pojavi. Roditeljstvo je za vas naročito izražavanje – posao kroz koji dajete sebe, i srce i i dušu. Uključeni ste u svaki aspekt detetovog života. Ponosno podižete naslednike koji će postati uspešni građani i koji će činiti velike stvari. Imate vrlo visoke standarde i čvrsto ih se držite, pa možda nećete primetiti da previše forsirate decu. Međutim, ništa na vas ne može uticati kad imate misiju. Savršeni ste za planiranje. Nijedna zabava neće izgledati kao vaša. Darivanje je za vas velika stvar, pa će neko možda pomisliti da su vaša deca razmažena, ali ona su vaš ponos i radost. Zagrlite ih i prepustite se, samo ne zaboravite da treba da ih naučite i kako da se brinu za sebe. Iako su bliske porodice blago, pustite decu da sama istraže svet oko sebe.

Devica

VRLINE organizovanost, intelekt, realnost, briga za zdravlje

MANE osuđivanje, briga i nervoza, sklonost analizi

Vi ste kombinacija kontrasta. Majčinstvo će istaći vašu sklonost ka planiranju, a u drugim slučajevima ćete se prepustiti i igrati se. Iako su neke mame Device kao ribe u vodi, drugima treba da se prilagode, naročito ako su introvertne.

Nedostatak privatnosti najveća je promena koju donose deca, pogotovo na intelektualni deo, pa to može biti veliki udarac na ličnost mame Device. Bez obzira na vašu opsesivnu stranu, vi umete da budete i opušteni. Majčinstvo ćete doživeti kao veliku avanturu.

Dok će se neke žene odjedanput osetiti staro s velikom odgovornošću, vi ćete se osetiti poletno. Device vole da sve što rade bude savršeno, što može biti jako izazovno, ali majčinstvo vas može naučiti kako da ublažite samokritičnost.

Vaga

VRLINE strpljenje, osećaj za lepo, pravednost

MANE nedoslednost, taština, snobizam

Uvek tražite onu neuhvatljivu ravnotežu. Majčinstvo vam može pomoći da pronađete oslonac i da odjednom postanete sistematični.

Vage su najsrećnije kad žive za druge. Organizovanje sopstvenog i dečjeg života je nešto u čemu ćete se osećati poput sirene u vodi. Volite sve stereotipe o detinjstvu – od prevelikih kućica za lutke i kamiona do čajanki s lutkama.

Zabavljaće vas dečja pitanja i znatiželja. Ponekad će vaši klinci izgledati kao da su deo projekta vaše taštine. Težite odnosu u kom se poštuju individualnost i razdvojenost isto kao i povezanost i zajedništvo.

Škorpija

VRLINE snaga, prilagođavanje, intuitivnost, snažna volja

MANE manipulacija, paranoja, zatvorenost, opsesivnost

Vi ste i pomalo šašavi i volite da kontrolišete, mešavina ste nadahnuća i zastrašivanja. Mnogo toga će zavisiti od vašeg raspoloženja, a deca će morati da se pridržavaju pravila ili da se sklone od vas kad budete besni. Bez straha štitite svoju decu srcem i dušom.

Škorpija lako prihvata majčinstvo. Kao vodenom znaku vama je urođeno da brinete za druge. Dete će otopiti sve obrambene zidove u vama. Najteži deo vašeg majčinstva biće kako da kasnije pustite dete u svet. U međuvremenu ćete mnogo raditi kako biste deci obezbedili dobar život jer vam je novčana sigurnost izuzetno važna.

Život s vama može biti iscrpljujuća igra šaha, ali kraljica na kraju pobedi. Škorpije imaju veoma razvijenu intuiciju i teže tome da veruju svom unutarnjem vodiču.

Strelac

VRLINE sklonost ka pustolovinama, mudrost, duhovitost

MANE nestrpljivost, grubost, previše spontanosti i nedostatak strukture

Najslobodniji ste znak, pa će biti zanimljivo prilagoditi se roditeljstvu. Spontani Strelci žive u trenutku, reaguju impulsivno i instinktivno, pa roditeljstvo znači veliku promenu. Iako možete biti divni s decom, oni zahtevaju mnogo energije i vremena.

Vladavina Jupitera ovaj znak tera da radi do iscrpljenosti ili da potpuno izbegne posvećenost. Poznati ste po tome da prvo radite, a kasnije pitate. Vaš smeo duh je mač sa dve oštrice kad je u pitanju majčinstvo.

Zato vaša spontanost život čini zabavnim. Lako ćete staviti decu u auto i voziti se daleko samo kako biste videli cirkus. Takav improvizovan odmor ili zabavu niko ne može organizovati kao vi. Ali kad je u pitanju planiranje, pokazaće se da vam to nije jača strana.

Jarac

VRLINE planiranje, tradicionalne vrednosti, doslednost, pažljivost, strpljenje

MANE zabrinutost i anksioznost, opreznost, pesimizam, sumnja u sebe

Jarac je očinski znak, pa to daje zanimljiv zaokret u majčinstvu. Nije da u vama nema ženstvenosti, ali ovim znakom vlada Saturn, zapovednik koji je povezan s autoritetom, muževnošću i strukturom. Ne bojite se da postavite granice i učite decu životnim lekcijama.

Želeli biste da budete bliski s njima, ali ne morate im biti najbolji prijatelj. Kao tradicionalni znak poštujete svoje roditelje (iako vam se možda ne sviđaju) i možete biti jako konvencionalni. Teško pokazujete ljubav i ponekad ste kruti u zagrljajima, ali svoju predanost pokazujete delima.

Vodolija

VRLINE mladalački duh, otvorenost, originalnost, pravednost

MANE turbulencije i drama, odvajanje, stvaranje granica

Znatiželjni ste, nežni, ali i spontani i obožavate da nadzirete sve. Vi ste specijalizovani za organizovanje haosa i vaše roditeljstvo može biti podložno promenama bez najave. Život s vama može biti pun ludosti, ali nikad neće biti dosadan.

Vi gledate na život kao na jedno veliko putovanje i želite da vaša deca iskuse čarobnu utopiju što je duže moguće. „Očekujte neočekivano“ vas idealno opisuje. Vaša nomadska crta smiriće se tek kad u vaš život uđu deca, ali i tad će vam biti važno da održite svoju individualnost.

Ribe

VRLINE saosećanje, mašta, brižnost, kreativnost

MANE manipulacija, nestabilnost, krivica

Najbolji prijatelj, mama i socijalni radnik – vi ste sve to i činite to bez napora i elegantno. Vi ste empatični, eterični, duhovni i osetljivi, mudri i emocionalno inteligentni. Vaše srce je uvek na pravom mestu – čak i ako glava nije.

Nema običnih dana u vašem domu, a deca će često biti zadivljena onim što izvučete iz rukava: očaravajuć odmor, putovanja, izleti… Hoće li biti dobar ili katastrofalan? Otkrićete kad to učinite. Ipak, vaš slobodan stil života može značiti nedostatak granica ili stabilnosti. Ne podnosite kad vam se govori šta da radite i kad, pa bi to mogao biti problem kada dete bude trebalo da jede ili spava. Vaša deca znaju da im čuvate leđa i da ne postoji nešto što ne biste učinili za njihovu sreću. Odrasće puni samopoštovanja i ostaće bliski s vama.

Izvor: harpersbazaar.com
Foto: Twitter/sayitsgennn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter