MUŠKARCI SU SA MARSA, A ŽENE SA VENERE: Ove stvari definitivno ne shvataju isto!

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere.

Ne kaže se to uzalud, a uobičajene ljubavne fraze, muškarci će često shvatiti potpuno drugačije nego žene. Evo na šta mislimo.

“Moramo da razgovaramo”

On: On će ovu frazu shvatiti kao da postoji problem koji se mora riešiti.

Ona: Za ženu je komunikacija vrlo važna, jer na nju gleda kao sredstvo dodatnog povezivanja s partnerom. Predlog za razgovor ne mora imati svrhu, ali odbijanje razgovora ženu će uznemiriti.

“Ne slušaš me”

On: Muškarac će bolje sagledati situaciju ako razmišlja o njoj, zbog čega će često izgledati nezainteresovano, ali zapravo vas pažljivo sluša pa nemojte planuti baš odmah.

 Ona: Žene često izražavaju zabrinutost gestovima i uzdasima, dok muškarci često ne razumiju takvo ponašanje. No to je način kako one razgovor shvataju lično.

“Razgovaraćemo posle”

On: Za muškarca reč “posle” predstavlja neutralnu reč i ne znači odmah nakon što se stvore povoljni uslovi za razgovor pa takođe često ostave osećaj nezainteresovanosti za isti.

Ona: Žene, za razliku od muškaraca, mogu bez problema raditi nekoliko stvari u isto vreme pa ovu frazu mogu doživeti kao uvredu.

“U redu”

On: Muškarci nisu emotivni kao žene pa su kratke reči bez previše epiteta za njih sasvim normalne, kao što su i “OK”, “dobro” i slično.

Ona: Žena u jednom danu izgovara mnogo više reči nego muškarac pa će kratke muške odgovore kao “OK”, “dobro” ili “u redu” često smatrati grubim.

Tišina

On: Kada dođe do problema, muškarci retko govore o njima. Drugim rečima, njima je potrebna tišina kako bi razmislili o problemu.

Ona: Žene, s druge strane, često koriste tišinu kako bi manipulisale muškarcima, dok oni jednostavno ne razumeju takvo ponašanje.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: instagram/dzentlmen_bgd

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live