Izvor:
18.08.2018 u 13:39
0

LJUBAV ILI SEKS: Šta je presudno za uspešan brak?!

Nema lepše emocije od zaljubljivanja. Na početku svake ozbiljne veze uvek je baš tako, ali što ste duže zajedno shvatate da je dobra komunikacija najvažnija da bi nekog voleo.

"Brak bez ljubavi nemojte brkati s brakom bez seksa. Nema usaglašenih kriterijuma za ono šta čini vezu bez seksa, a definicija se razlikuje od para do para”, kažu stručnjaci. Oni međutim ipak navode da je brak bez seksa – ako imate odnos manje od jednom godišnje.

S druge strane, ako ste vaš partner i vi zadovoljni seksom jednom mesečno, nema razloga za brigu. Kad je reč o ljubavi, u vezi je nema jednostavno ukoliko se ne osećate voljenim od strane partnera.

Koji su znakovi braka bez ljubavi?

Skoro svaki par koji je u dužoj vezi prošao je kroz krizu, ali ako vam se ponavljaju ovi problemi, možda ste u braku ili vezi bez ljubavi. Postoji udaljenost između vas. U užurbanom načinu života partner ili vi vrlo lako možete gurnuti svoju vezu po strani. Upravo je to način da je uništite, a da niste svesni toga.

Komunikacija vam je loša

Ako se često svađate ili jednostavno ne razgovarate puno. Ljudi se mogu udaljiti jedni od drugih zbog stresa, a zatim prestanu da razgovaraju, a od toga se posle mođete osetiti nepoželjnim.

Iznenađujuće, ali istinito je da više treba da se brinete ako se uopšte ne raspravljate jer je to znak da jednostavno ne želite na poboljšate vaš odnos.

Ne vodite ljubav

Možda imate seks, ali ne osećate da je to doživljaj ljubavi već samo fizičko zadovoljstvo. Tebi ili tvome partneru nije stalo. Neki smatraju apatiju gorom od mržnje ili ljutnje, ona je jako snažna emocija, pa ako ti partner radi nešto što bi te uznemirilo u prošlosti, a sada to nije slučaj, to može da bude upozorenje.

Partner ne uzvraća trud

Ako ste oboje shvatili da na vašem odnosu treba da radite, a na tvoj pokušaj oživljavanja odnosa, partner ne reaguje, onda je to loš znak. Ako je tvoj partner narcisoidan, može osećati da nije kriv jer ne pokušava.

Da li možete ponovo da vratite ljubav u vaš odnos ili je konačan kraj?

Na odnosu je potrebno raditi. Prvo, neko vreme razmislite o tome zašto se vaš odnos možda promenio i što trebate da uradite da ga popravite.

Razgovarajte sa partnerom

Pričajte jedno s drugim o tome što vas je privuklo u vezu, da li vas to privlači još uvek? Imaj na umu da to mogu biti bolni razgovori. Ako ti se čini da je nedostatak truda iza toga, savetovanje može da bude važan korak i mesto na kom možete raditi na pitanjima poput komunikacije, prioriteta i sličnih segmenata veze.

Pauzirajte

To ne znači da se jedno od vas odseli nego da svoje slobodno vreme koristite odvojeno da bi razmislili o svemu, kako se osećate i šta želite od svog odnosa.

Razmislite o razvodu

Ako niste sretni i ne vidite način da popravite vaš odnos, možda je razvod bolja opcija za oboje. Ovo je težak razgovor za oboje, pa se pripremite, pre nego što se odlučite na ovaj korak. Ne bi bilo loše da odete na individualno savetovanje sa psihoterapeutom.

Izvor: B92
Foto: Twitter/Bogdanovic Rada

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter