Izvor:
25.08.2016 u 20:39
0

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Evo da li je za ozbiljnu vezu bolja VEĆA ili MANJA razlika u godinama!

Kada je reč o pravoj ljubavi, znamo da su godine nešto na šta većina i ne obraća pažnju, i u tom slučaju vodimo se onim da “čovek ima godina onoliko kako se oseća” i da su one samo broj.

S obzirom da razlika u godinama odavno fascinira mnoge, jedna nova studija pokazala je da zapravo postoji “idealna razlika” u godinama koja može biti i garancija kvalitetnog i zdravog odnosa, piše net.hr.

Dakle, to je samo broj?

U studiji Endrjua Frnasa i Huga Mijalona sa Univerziteta u Atlanti učestvovalo je 3.000 ljudi, a stručnjake je zanimalo u kolikoj meri razlika u godinama između partnera utiče na kvalitet odnosa.

Njihovi rezultati pokazali su da što je veća razlika u godinama, to je veća verovatnoća da će se ta veza raspasti, a i verovatnoća raste rapidno sa razlikom u godinama.

Parovi sa pet godina razlike u godinama imali su 18 odsto veće šanse za raskid od parova koji su imali isto godina.

Parovi u vezama u kojima su od partnera bili stariji ili mlađi 10 godina su imali 39 odsto više šanse za raskid, a oni sa 20 godina razlike su imali 95 odsto veću šansu za prekid.

Naravno, retkost se da jedan jedini razlog bude “taj” uzrok raspada veze pa ni razlikama u godinama ne može biti presudna, ali očito igra veliku ulogu.

A najuspešnija starosna razlika?

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama 1 godina te su ovi parovi imali svega tri posto šanse za prekid.

Stručnjaci veruju kako je razlog za ovakve rezultate činjenica da ljudi u različitim periodima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cene životne vrednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svet.

HappyTv.rs
Foto: complementstwo.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter