Izvor:
28.08.2018 u 09:24
0

SAMOPOŠTOVANJE NA PRVOM MESTU: Kako se ponašati posle raskida?

Kad se par rastane, jedna strana uvek pati i u stanju je da pravi raznorazne gluposti kako bi se izborila sa bolom zbog gubitka.

Premda vam je teško zbog raskida i ne znate kako dalje da nastavite sa životom, postoje stvari koje nikako ne smete da radite.

Ako je druga osoba inicirala prekid, nikada ne smete da je preklinjete i da se izvinjavate, naročito ako nije do vas. Nemojte dozvoliti da druga strana vidi koliko patite i budite jaki. Na taj način ćete pokazati da umete da cenite sebe.

Ponekad ljudi naprave pauzu u vezi, jer smatraju da im je potrebno vreme da se malo odmore od romanse u kojoj se nalaze. Međutim, ako se prerano pomirite, postoje šanse za ponovnim raskidom. Zato, dajte i sebi i drugoj osobi vremena da promislite dobro o svemu i ne srljajte u pomirenje.

Kada raskinete vezu, normalno je da prođete kroz proces tugovanja. Ipak, radite to sami i to uz omiljenu muziku. Nemojte sebi da dozvolite da iko osim najbližih prijatelja i članova porodice vidi koliko patite, a naročito da plačete.

Raskidi su često veoma teški i mučni, ali to nije razlog da se odate kojekakvim porocima poput alkohola, droge, cigareta i lekova. Potrudite se da ostanete pribrani, jer sve će to proći, a ne želite da imate zdravstvene, psihičke ili zakonske probleme zbog nekoga ko vas ionako ne zaslužuje.

Ako vam je neko slomio srce, prva stvar koja vam pada na pamet je osveta. Nemojte to da radite, jer bi moglo gadno da vam se obije o glavu.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter