Izvor:
04.09.2018 u 14:14
0

MODERNE VEZE: Potrudite se da ljubav što duže traje!

Svi bismo želeli da upoznamo osobu koja će nas voleti baš onakve kakvi jesmo. Čeznemo za toplinom i razumevanjem, i nadamo se najboljem ishodu veze. Nije lako pronaći gospodina ili gospođicu pravu, zato se, kada se to desi, vredi potruditi da ljubav što duže traje. Izazovi sa kojima se mladi ljudi danas suočavaju odražavaju se na posvećenost partneru, stoga probleme treba uočiti na vreme.

Moderne veze su na velikom testu, jer se svet ubrzano menja. Potrebe su drugačije, dnevni raspored aktivnosti, takođe, a žene se bore za ravnopravan položaj u društvu. Teško je izdvojiti vreme za romantične trenutke i opuštanje, te je ponekad jedino rešenje da svako krene svojim putem. U nastavku otkrijte šta sve može da krene naopako i kako blagovremeno reagovati.

Nepoverenje

Jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju mladi ljudi, jeste sticanje poverenja u partnera. U eri društvenih mreža, prevare su prisutnije nego ikad. Zato se postavlja pitanje kako razviti kvalitetan odnos u kome neće biti trzavica, provera i ograničavanja. Naš savet je da ne žurite sa otpočinjanjem veze, već se potrudite da upoznate tu osobu, a tek onda joj pružite priliku.

Partner je kontrol-frik

To što ste sa nekim u vezi, ne znači da pripadate toj osobi, ili ona vama. Obe strane treba da imaju pravo na slobodno vreme i aktivnosti koje im prijaju. Stoga, ne pokušavajte da namećete svoje mišljenje ili menjate dečka ili devojku. Naravno, paralelne veze ili bilo koje ponašanje koje vama smeta, ne smete dopustiti. To je znak da je vreme da raskinete. Pre upuštanja u vezu, upoznajte osobu sa kojom imate posla, a nije na odmet ni upoznavanje njenih prijatelja.

Nedostatak komunikacije

Ovo je jedan od ključnih problema u vezama današnjice, koji predstavlja barijeru u građenju stabilne veze. Ukoliko svaki dan ne odvojite vreme za razgovor i diskutovanje o važnim temama, ljubav će se ugasiti. Mislite jedno o drugom, postavljajte pitanja koja će vas zbližiti i učiniti da veza potraje. Pažnja i posvećenost su veoma važni u svakom odnosu, pa i u partnerskom.

Mešanje ljubavi i požude

Ne može se reći da ljubav nije komplikovana, pre svega zato što treba razgraničiti šta zapravo osećate. Strast i privlačnost su jedno, a ljubav nešto sasvim drugo. Kada nekoga volite, prihvatate ga sa svim vrlinama i manama, pravite planove i želite ceo život da provedete sa tom osobom. Požuda je prolazna, te se mnoge veze koje se baziraju na njoj, raskidaju.

Nedovoljan trud

Kada uplovimo u vezu, često partnera uzimamo zdravo za gotovo. Manje se trudimo, jer smo pronašli osobu koja nam odgovara. Nije retkost ni da se jedna strana trudi da začini odnos i unese svežinu, a druga ne, što u jednom trenutku dovodi do kraha. Trudite se da malim gestovima pažnje pokažete da vam je stalo do partnera. To ne moraju da budu pokloni ili skupocenosti, već lepo provedeni zajednički trenuci.

Zavisnost od nove tehnologije

Većina nas je zavisnik od interneta i društvenih mreža. Razmirice u vezi često polaze od neodgovaranja na poruke ili ignorisanja partnerovih slika na Instagramu. Iako deluje banalno, provođenje puno vremena pred ekranom, i te kako utiče na kvalitet i zanemarivanje odnosa, pa zato mnoge veze ne potraju.

Osoba sa kojom se tajno viđa

Umesto razgovora i smirivanja uzburkalih strasti, često se okrećemo drugim rešenjima, ili ljudima. Najlakši izlaz iz problema današnjim ljudima, jeste tajno viđanje sa drugom osobom koja ih, za razliku od partnera, razume. Danas su u ponudi razne aplikacije za upoznavanje, tako da je lakše imati rezervu sa strane, nego poraditi na odnosu koji imamo.

Strah od vezivanja

Čak i kada se veza lepo odvija, dešava se da se probudite jedno jutro, shvatite da ćete najverovatnije ceo život provesti sa tim partnerom, i preplavi vas iznenadni strah. Iako je vaš odnos ispunjen ljubavlju i razumevanjem, unutrašnji glas je jači i dovodi do raskida. Ne možete da se prepustite i izlazite iz te priče pre vremena, bežeći od sebe.

Finansijski problemi

Nedostatak novca često je uzrok problema u raju. Ako zavisite od partnera i njegovih primanja, osećate teskobu, što dovodi do svađe. Novac nije najvažniji na svetu, ali se bez njega ne može, tako da ovom pitanju treba pristupiti zrelo i mudro.

Različiti prioriteti

Možda su vama ljubav i veza na prvom mestu, a vašem partneru karijera trenutno odnosi prevagu. Razlike u planovima i prioritetima čest su kamen spoticanja, i kao rezultat veoma često imaju prekidanje veze.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter