Izvor:
06.09.2018 u 14:54
0

OVO JE RAZLOG BROJ 1: Muškarci se češće odlučuju na razvod!

Norma u kojoj je muž glavni "hranitelj" porodice i dalje izuzetno duboko ukorenjena u društvu, čak i u onim najnaprednijim.

Brojna istraživanja pokazala su jedno – muškarci su ti koji se češće odlučuju da razvod braka, a sada je otkiven i razlog broj jedan – neispunjena očekivanja.

Naime, studije su pokazale da je razvod braka često posledica u brakovima gde muškarci ne rade puno radno vreme, a javlja se zato što kod muškarca ili žene u braku postoje očekivanja koja nisu zadovoljena.

Preciznije, ako muškarac sam od sebe očekuje da će raditi puno radno vreme, a ne radi, on postaje depresivan, počne da pije ili radi nešto drugo što ugrožava brak.

Ako žena od njega očekuje da radi puno radno vreme, a on ne radi, žena će to videti kao signal koji joj govori da on nije dobar muž, objašnjavaju naučnici.

Zanimljiva je još jedna činjenica – ovo istraživanje je potvrdilo da je norma u kojoj je muž glavni "hranitelj" porodice i dalje izuzetno duboko ukorenjena u društvu, čak i u onim najnaprednijim.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter