Žene uzbuđuje samo jedna stvar, a one toga nisu ni svesne!

Kada su u pitanju isključivo fizičke karakteristike, ono što žene uzbuđuje kad se muškarac skine može dosta da ga učini privlačnijim u njenim očima. Znamo kako zvuči, ali da je stvarno tako, sada potvrđuju i istraživanja. 

Jedna od najčešćih seksističkih primedbi kad su pitanju žene upravo je postala činjenica, bar ako pitate istraživače vođene Brajanom Mautzom koji su objavili rezultate istraživanja čije će postavke uznemiriti mnoge muškarce. 

Studija koja je sprovedena na 105 mladih Australijki, a koncentrisala se na to kako one rangiraju privlačnost kod muškaraca, pokazala je da veličina zaista jeste važna. 

Ženama koje su učestvovale u istraživanju gledale su kompjuterski izmenjene fotografije golih muškarca i ocenom od jedan do sedam određivale nivo ukupne seksualne privlačnosti. Ono što nije bilo iznenađujuće jest da one većinom široka ramena i uske bokove smatraju privlačnijim, ali otkriveno je i da je veličina penisa usko povezana s količinom privlačnosti. 

- Pokazali smo da je veličina penisa ustvari važna na nekom nivou, ali i još važnije, u interakciji je s drugim predispozicijama - pojasnio je Mautz. 

Na primer, veličina penisa imala je veći uticaj na nivo privlačnosti prema modelima koji su visoki, s obzirom na to da su proporcije nešto što je očigledno ipak bitnije ženama. 

Iz tog razloga je zaključeno da postoji velika mogućnost da je ipak visina, a ne veličina penisa, najvažnija stvar koja se procenjuje kod privlačnosti. 

- Pomislili biste da će veliki penis biti od pomoći nižim muškarcima. On povećava privlačnost, ali oni su još uvek niže na lestvici ukupnih rezultata - pojasnio je. 

I dok je veličina važna, studija ipak nije pokazala da je ona jedina bitna: naime, ne treba zaboraviti da u istraživanje nisu uključeni faktori kao što su socijalni status, količina imovine ili druge karakteristike vidljive u socijalnoj interakciji.

 

Izvor: pressonline.com
Foto: Twitter/merv

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live